Nieuws

9e generatie Intel Core processors kunnen tot 128 GB RAM aan

Voorheen ondersteunden de processors van Intel nooit meer dan 64 GB RAM-geheugen. Maar de 9e generatie processors van Intel Core verdubbelen dit aantal.

Hoe meer je eist van je laptop of desktop-pc, hoe meer RAM-geheugen hij nodig heeft om alle taken vlot te kunnen uitvoeren. Momenteel bevatten de meeste laptops 8 GB of 16 GB RAM-geheugen, maar dit getal kan nog verder de hoogte in klimmen. De 8e generatie Intel Core processors die je kan terugvinden in de meeste high-endtoestellen ondersteunen momenteel maximaal 64 GB RAM. De gemiddelde gebruiker heeft normaal genoeg aan 8 of 16 GB, maar als je steeds zwaarder wordende programma’s tegelijk wil draaien, dan kan het zijn dat je in de toekomst liever richting de oorden trekt van 128 GB RAM.

Intel is zich ook bewust van deze uiteindelijke “nood” aan meer RAM-geheugen. Daarom heeft het aangekondigd dat zijn 9e generatie Intel Core processors de capaciteit optrekken tot 128 GB DDR4 RAM-geheugen. Dit wordt mogelijk door het gebruik van nieuwe geheugentechnologie die voorheen nog niet beschikbaar was. Over de lanceringsdatum blijft het bedrijf nog wat vaag en deelt het mee dat deze nieuwe processors “over enkele maanden” beschikbaar zouden moeten zijn.

De gemiddelde gebruiker heeft deze nieuwe Intel Core processors niet meteen nodig, maar bij de professionals is deze update zeker welkom. De prijs van deze processors zal echter ook de hoogte in schieten. Het aantal gigabytes wordt verdubbeld en reken er dus maar op dat dit ook het geval zal zijn bij de prijs van de processors, waardoor deze makkelijk zo’n €1000 zullen kosten.

9e generatieintelintel coreprocessor

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals