Nieuws

Tesla koopt land voor Gigafactory in Shanghai

Tesla heeft een akkoord bereikt met de overheid van Shanghai voor de bouw van een nieuwe Gigafactory, een deal van 122 miljoen euro.

Wat doe je als je Tesla bent en de handelsoorlog tussen de VS en China er voor zorgt dat je 40% invoerrechten moet betalen tegenover de 15% voor andere wagens? Juist ja, je versnelt gewoon je plannen voor het bouwen van een Gigafactory in Shangai. Dat is dan ook exact wat Tesla gedaan heeft volgens een rapport van persagentschap Reuters.

De nieuwe Tesla-fabriek zal gebouwd worden op een stuk land van 860 000 vierkante meter en is de eerste fabriek van de autofabrikant die zich buiten de VS zal bevinden. De deal was al lange tijd in de maak, in juli tekende het bedrijf ook al een overeenkomst met de overheid van Shanghai. Zelf wilde het bedrijf niet bekendmaken hoeveel ze voor het stuk land betaald hebben, maar volgens het Planningsbureau van Shangai, zou het gaan om een bedrag van 122 miljoen euro.

Robin Ren, vice-president van wereldwijde verkoop voor Tesla, wist het volgende te zeggen over de aankoop: “Het verzekeren van deze locatie in Shanghai is een belangrijke mijlpaal voor onze volgende geavanceerde en duurzaam ontwikkelde Gigafactory, de eerste van Tesla buiten de VS”.

Met een capaciteit van 500.000 wagens per jaar, heeft Tesla alvast voet aan grond in een van de grootste markten voor elektrische wagens ter wereld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business