Nieuws

Cooler Master zet nu ook in op Threadripper met de ML360 TR4 All-in-One koeler

Het AMD Threadripper platform staat erom bekend dat ‘standaard’ koelers er niet voor zullen werken door het formaat van de IHS. Cooler Master heeft met de ML360 TR4 nu ook een AIO-oplossing voor de TR4-socket.

Als je je computer beter wilt koelen zonder daar de hoofdprijs voor te betalen, dan is het een optie om voor een All-in-One (AIO) koeler te gaan. Natuurlijk kan je ook aan de slag gaan met een eigen ‘custom’ loop voor waterkoeling, maar dat loopt al snel hoog op in het kostenplaatje. Fabrikanten zoals Cooler Master springen daar slim op in, zo heeft Cooler Master daar al tijden de Master Liquid-serie voor. Een bestaande versie van de Cooler Master ML360 was er enkel nog niet voor Threadripper. Met de Cooler Master ML360 TR4 komt er voor gebruikers van het Threadripper-platform nu ook weer een optie bij.

Zoals de naam al doet denken, gaat het om een AIO-koeler met een 360mm (36cm) radiator. Om de hitte van het Threadripper platform goed af te kunnen voeren, wordt er gebruik gemaakt van een dual-chamber pomp, daarmee zou het water realistisch gezien sneller rondgepompt moeten worden. De pomp zou volgens Cooler Master vrijwel stil zijn werk moeten doen met een geluidsproductie van 15 dB. Het geteste aantal draaiuren van de pomp valt ook zeker niet tegen, dat ligt volgens Cooler Master op 70.000 uur. Mocht je dat aantal draaiuren behalen dan is het mogelijk ook gewoon tijd om de computer te gaan vervangen.

Meegeleverde fans

Aan enkel een 360mm aluminium radiator ga je niet super veel hebben, daarvoor heb je natuurlijk de fans nodig om de radiator af te koelen. In het geval van de ML360 RT4 AIO worden er drie MF120R fans meegeleverd, waar de ‘R’ staat voor de RGB-verlichting in de fans. Wat natuurlijk nog wel een stuk belangrijker is, dat zijn de specificaties van de fans. Volgens Cooler Master draaien deze tussen 650 en 2000 RPM. Tegelijkertijd blijft de AIO nog wel redelijk stil, zo opereren de fans tussen 6 en 30 dB, ze blijven daarmee onder de grens waarbij statische geluiden duidelijk merkbaar worden in je omgeving.

Naast het feit dat er RGB-verlichting aanwezig is op de fans, is er ook RGB-verlichting op het grote koelblok terug te vinden. Het is niet geheel te vergelijken met de standaard ML360R, de ML360 TR4 heeft namelijk wel RGB, maar enkel het Cooler Master logo licht op in verschillende kleuren. Dit kan worden ingesteld via de afstandsbediening, of via allerhande externe protocollen via je moederbord en software voor op de pc. De nieuwste koeler voor de TR4-familie is per direct verkrijgbaar voor een adviesprijs van 119,99 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business