Nieuws

Essential zegt vaarwel tegen 30 procent van zijn personeelsbestand

Essential kwam in 2017 naar eigen zeggen met een revolutionaire telefoon. De tijd had ze helaas al ingehaald, en het bleek dan ook niet zo’n succes. Deze ontslagronde is mogelijk een gevolg van de tegenvallende verkopen.

Essential kwam in 2017 naar de markt met de gedachte om een van de beste smartphones voor het Android-ecosysteem te gaan produceren. De Essential PH-1, de slechtste woordgrap bij een smartphone, liep bijzonder slecht. Deels had dat te maken met interne hardware die de concurrentie simpelweg niet kon bijhouden. Daar kwam nog bij dat het toestel ongelooflijk duur was. Zelfs na verschillende prijsdalingen bleek het moeilijk om de Essential Phone aan de man te brengen – een sein dat het bedrijf had gefaald in het produceren van de beste Android telefoon…

In berichten afkomstig van Bloomberg wordt nu bekend dat Essential een groot deel van zijn medewerkers op straat zal zetten. Vooral de afdelingen gericht op sales en hardware zijn hard geraakt door de ‘reorganisatie’. Volgens Bloomberg, die een woordvoerder binnen Essential zou hebben geraadpleegd, moet het personeelsbestand met ongeveer 30 procent gaan inkrimpen. Een woordvoerder van Essential heeft tevens het volgende aan Bloomberg laten weten betreffende de ontslagen: “This has been a difficult decision to make. We are very sorry for the impact on our colleagues who are leaving the company and are doing everything we can to help them with their future careers.”

Nieuwe producten

Ten tijde van de onthulling van de Essential Phone werd er ook gesproken over smart-home producten die moeten concurreren met de producten van Google en Amazon. Ondanks dat het bedrijf er eerder dit jaar nog vol moed over sprak lijkt dat project nu op de vuilhoop beland te zijn. Dat geldt eveneens voor de Essential Phone 2, geen verrassing na de problemen die de eerste generatie heeft veroorzaakt voor Essential. Wel zou er nog een nieuw product op komst zijn vanuit Essential: “We are confident that our sharpened product focus will help us deliver a truly game-changing consumer product.” De kans is groot dat het verkleinen van de focus op verschillende productgroepen ervoor heeft gezorgd dat Essential niet anders kan dan een deel van zijn medewerkers te laten gaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business