Nieuws

Apple heeft een evenement gepland op 30 oktober gericht op creatieve professionals

Ondanks dat Apple op 12 september nog een evenement had om nieuwe producten aan te kondigen, blijkt dit niet voldoende te zijn. Op 30 oktober heeft de Amerikaanse techgigant een nieuw evenement gepland staan.

Apple had vrij recent nog zijn evenement in Cupertino, Californië, om de nieuwe iPhone’s voor modeljaar 2018/2019 aan te kondigen, ook kwam het bedrijf niet geheel onverwachts met de Apple Watch Series 4. Daar houdt het echter niet bij op voor aankondigingen dit jaar, zo blijkt uit de pagina waarop alle voorafgaande en toekomstige evenementen gepland worden. Er zou namelijk op 30 oktober nogmaals een evenement plaats gaan vinden, ditmaal vindt het evenement plaats in Brooklyn – niet op locatie bij Apples kantoor.

Apple maakt er altijd werk van om speciale logo’s en afbeeldingen te ontwikkelen om verschillende evenementen een eigen tintje te geven. Dat is voor het evenement op 30 oktober niet anders, de website toont een artistieke versie van Apples logo, evenals andere afbeeldingen met een focus op het creëren van ‘kunstwerken’. De kans is dan ook groot dat het evenement gericht zal zijn op het onthullen van nieuwe MacBook’s en iPad’s (Pro) voor de professionele markt. De slogan van het evenement biedt daar ook een lichte hint naar: “There is more in the making.” Al zal dat ook zeer zeker zijn gericht op het feit dat dit het tweede evenement van Apple is in twee maanden tijd.

Nieuwe MacBook en iPad Pro

Apple heeft het de afgelopen jaren best goed vol kunnen houden om lekken van nieuwe iPad’s en MacBook’s te voorkomen. Toch waren er recentelijk al lekken over nieuwe iPad’s en MacBook’s die in de toekomst zouden gaan verschijnen. Zo zullen er mogelijk van de iPad nieuwe modellen verschijnen met 11- en 12,9-inch schermen. De kans is groot dat deze ook kleinere schermranden krijgen dan hun voorgangers hadden, evenals dat Apple mogelijk gezichtsherkenning in gaat bouwen als vervanging van de vingerafdrukscanner. Voor de MacBook gaat er waarschijnlijk vrij weinig veranderen. Nieuwe processoren vanuit Intel zijn bijvoorbeeld simpelweg nog niet beschikbaar. Geruchten spreken, net zoals bij de iPad, over een verkleining van de schermranden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business