Nieuws

Apple-CEO eist terugtrekking Bloomberg-verhaal

De CEO van Apple Tim Cook heeft geëist dat Bloomberg zijn controversiële hardware hackverhaal intrekt.

 

Je herinnert het je vast wel; eerder deze maand kwam Bloomberg met het verhaal dat Apple en Amazon en nog een hele rist andere grote technologiebedrijven spionagechips van Chinese makelij in hun hardware zouden hebben teruggevonden.

 

Met die chips zouden de Chinezen naar verluidt geprobeerd hebben om intellectueel eigendom te verdonkeremanen. Amazon, en vooral Apple, ontkende bij hoog en laag het verhaal en wij, de lezers, blijven wezenloos achter in een zee van halve waarheden en boerenbedrog.  

 

Opvallend is dat Apple, dat zich normaliter nooit sterk uitspreekt in de pers, nu uitermate sterk reageert op de aantijgingen van Bloomberg, toch een gerenommeerd tijdschrift. Bloomberg trok zich niets aan van die tegenkanting van Apple en bleef het hele zaakje verder onderzoeken.  

 

Dat zint Apple-CEO Tim Cook niet en de technologiemagnaat roept Bloomberg nu ook op om de hele publicatie in te trekken. Tim Cook liet aan BuzzFeed News weten dat “Ze (Bloomberg, nvdr) moeten doen wat juist is en dat verhaal moeten intrekken.”  

 

Het is onduidelijk wat er hier nu precies aan de hand is. Tot zover hebben noch Bloomberg, noch Apple en kompanen een duimbreed naar elkaar toegegeven. Ligt de waarheid ergens in het midden?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business