Nieuws

UberEats wil leveringen met drones introduceren

UberEats is een van de vele ondernemingen die focust op het leveren van etenswaar. Waar we nu vooral fietsers op straat zien, kunnen dit ooit drones worden.

Het gebeurt wel eens dat je thuiskomt van je werk en absoluut geen zin hebt om nog een degelijk avondmaal in elkaar te flansen. Op zo’n moment doe je al eens beroep op een van de vele afhaalrestaurants of leveringsdiensten. UberEats is een van de ondernemingen die zich specialiseert in het leveren van voedsel en doet dit nu grotendeels met fietskoeriers. In de niet zo verre toekomst kan hier echter verandering in komen.

Waar de meeste koerierdiensten die eten leveren nu fietsers in dienst hebben, wil UberEats uiteindelijk ook drones toevoegen aan zijn netwerk. Het bedrijf liet eerder dit jaar al zijn interesse in drones uitschijnen, maar die interesse is recent concreter geworden. Zo verscheen er dit weekend een vacature voor “flight standards and training” in de thuisstad van Uber, San Francisco. Dit werd natuurlijk snel opgepikt door Amerikaanse nieuwssites, waarna Uber de vacature even snel weer deed verdwijnen.

De vacature in kwestie vermeldde dat het ging om een positie waarin standaarden, procedures en trainingen ontwikkeld werden waarmee het operationele risico voor alle UberExpress-vluchten verkleind zou worden. UberExpress lijkt dus de naam te zijn voor het interne droneplan van Uber. De persoon in deze functie moet het verder ook mogelijk maken om veilig, legaal en efficiënt vliegoperaties af te leveren in 2019 en commerciële vluchten voor verschillende markten tegen 2021.

Leveringen met drones zijn echter niet meteen een fluitje van een cent om te introduceren. Uber zal zo niet alleen platform voor de drones moeten uitbouwen, maar ook de drones zelf moeten ontwikkelen zodat deze voedsel kunnen leveren. Bovendien zijn er een heleboel wetgevingen die droneleveringen bemoeilijken. Amazon wou zo reeds drones gebruiken om producten te leveren, maar kreeg hierbij te maken met de Federal Aviation Administration die zeer voorzichtig tewerk gaat op het vlak van commercieel dronegebruik.

Tot slot moeten we de drones niet al te snel hier verwachten. Zelfs als UberEats in 2021 droneleveringen in de VS weet aan te bieden, dan moet het telkens weer lokale wetgevingen in andere landen trotseren als het ook daar eten wil laten leveren door drones. De komende jaren zal je dus nog steeds een fietser mogen begroeten die je avondmaal op zijn rug heeft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business