Nieuws

Adviesprijs OnePlus 6T komt waarschijnlijk te liggen op 579 euro

Alhoewel de OnePlus 6T volgende week pas officieel gaat landen op de aardbodem, is er niet veel waar je nog op moet wachten – in de afgelopen maanden is vrijwel alle informatie over het toestel uitgelekt… met uitzondering van de prijs.

Met de OnePlus 6T dichtbij de onthulling zijn vrijwel alle specificaties inmiddels wel uitgelekt, of het nu gaat om de schermafmetingen of het design van het toestel. Eerst verscheen het design nog als een render gebaseerd op CAD-renders uit fabrieken, niet veel later kon Roland Quandt al de eerste officiële persrenders tonen van het nieuwe toestel. Ook heeft het toestel toevallig een broer in de vorm van de OPPO R17, de twee toestellen delen een groot deel van het design. Dat miste er dus niet in de vorm van een lek, maar dat was niet zo met de adviesprijs: OnePlus heeft al jaren de adviesprijs goed verborgen weten te houden.

Er was al bekend dat de adviesprijs wederom opgehoogd zou worden, zo bleek al uit lekken van het Indiase MySmartPrice. Het nadeel was echter dat deze sprak over adviesprijzen voor de OnePlus 6T in Roepies, met deze adviesprijzen blijft het gissen wat de Europese prijzen zullen zijn. 519 euro zou de telefoon in elk geval niet meer gaan kosten, mogelijk een gevolg van het afschaffen van de basisversie. Volgens MySmartPrice zou OnePlus namelijk de basisversie gaan opdoeken, in plaats daarvan is de minimale opslagcapaciteit nu 128 GB, met een optie voor 256 GB interne opslag. De Duitse webwinkel OTTO zou volgens de website Caschys het toestel per ongeluk al online hebben geplaatst.

Hoge adviesprijs

OTTO lijkt de variant met 128 GB interne opslag en 8 GB RAM-geheugen op de website te hebben gehad, aldus Caschys. Niet alleen bevestigt de website een hogere adviesprijs, de basisversie gaat nu namelijk in de verkoop voor 579 euro, maar ook vrijwel alle andere specificaties werden door de productpagina bevestigd. Zo bevat het toestel een 6,41-inch AMOLED-scherm met een in-display vingerafdrukscanner. Verder bevat het toestel een Qualcomm Snapdragon 845 SoC en een 3.700 mAh batterij. Of OnePlus ook gebruik mag maken van OPPO’s Super VOOC met twee losse cellen is nog onbekend – de OPPO R17 Pro gebruikt twee losse cellen bij elkaar om sneller op te kunnen laden, tot wel maximaal 50W. Als laatste bevestigt de website nog dat het toestel draait op OxygenOS gebaseerd op Android 9.0 Pie, niet gek gezien dat de OnePlus 6 ook al op deze versie draait.

Voordat deze informatie bevestigd zal worden, mogen we nog wel even wachten, op 29 oktober zal OnePlus het toestel onthullen in New York. Tot die tijd zullen we het moeten doen met de lekken, maar dat de adviesprijs dit jaar weer omhoog is geschoten, mag haast als feit worden aangenomen. Met elke generatie van OnePlus’ smartphones stijgt de prijs, hoe klein het verschil ook mag zijn, een Samsung Galaxy S9 is in de Benelux vaak niet meer veel duurder dan een OnePlus toestel. Concurrentie ligt dus zeker wel op de loer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business