Google

Google maakt liever gebruik van 10W draadloos opladen ten opzichte van de Qi 5W standaard in de smartphone industrie. Vervelend voor de Pixel 3 gebruiker.

Advertentie

Draadloos opladen is een van de meest gevraagde features in de nieuwste generaties van smartphones. Gebruikers willen hun telefoon gewoon ergens kunnen neerleggen en hem terug opnemen zonder dat er een kabel losgekoppeld moet worden. Google speelt daar aardig op in met de Pixel 3 en de Pixel Stand. De Pixel Stand ziet er op zich heel leuk uit en laadt je telefoon op met een 10W oplader, perfect. Wil je echter een oplader van derden gebruiken, dan zal je beperkt zijn tot een snelheid van slechts 5W, zelfs als deze meer ondersteunen. Tenminste, tenzij Google zijn zegen geeft aan het apparaat.

Momenteel ben je dus beperkt in je keuze tot fabrikanten die deel uitmaken van het Made for Google-programma, daarin vind je namen terug zoals 3M, Big Ben, Case Mate en ook Belkin, die recentelijk al een 10W draadloze oplader aankondigden.

Extra frustratie dus voor gebruikers van de Pixel 3, want je kan niet zomaar eender welke draadloze charging pad aankopen en hem combineren met je Google-telefoon. Het wordt nog vervelender als je binnen je gezin gebruik maakt van verschillende telefoons en dus meerdere opladers moet kopen die niet combineerbaar zijn. Met andere merken, zoals LG, Apple en Samsung, kan je in de meeste gevallen wel een werkende combinatie vinden, omdat de toestellen allemaal op een variant van Qi 5W werken. Google is met andere woorden het buitenbeentje en doet ons in dit geval denken aan Apple en zijn lightning-adapter.