OnePlus 6T unboxing en FAQ

Gisteren werd de langverwachte OnePlus 6T voorgesteld. Jullie hadden daarbij een boel vragen en wij hebben de antwoorden.

Advertentie

Wij bevinden ons in een unieke situatie, want tijdens de aankondiging van de OnePlus 6T gisterenavond hadden wij het toestel al een week kunnen uitproberen en reviewen. We hadden met andere woorden al de antwoorden op vragen die nieuwsgierige fans zich stelden. Hieronder vind je onze antwoorden op enkele van de meest voorkomende.

Moet het scherm van de OnePlus 6T aan staan om de vingerafdrukscanner te gebruiken?

Hier leek onmiddellijk na de launch veel discussie over te zijn. Moet de display echt aan staan om de vingerafdrukscanner te gebruiken? Dat zou immers betekenen dat er twee stappen nodig zijn om in je telefoon te geraken: het scherm aanzetten en de telefoon unlocken.

Het korte antwoord: Ja. Het lange antwoord: Ja, maar je hebt er slechts één stap voor nodig. De OnePlus heeft immers de mogelijkheid om Ambient Display in te schakelen, met daarin bijkomende opties die je toelaten om het scherm te activeren als je de telefoon beweegt of aan de hand van een enkele tap op het scherm. Gebruik je ‘wake on lift’ dan is de vingerafdruksensor onmiddellijk klaar voor gebruik. Gebruik je ‘tap to wake’ dan kan je dubbel tappen op het gebied waar de sensor zich bevindt en alsnog in één handeling je toestel unlocken.

6 GB of 8 GB RAM?

Dit is subjectief, maar naar mijn mening is 8 GB alvast wel de moeite. Ten eerste, is de OnePlus 6T voorzien van Smart Boost, een nieuwe tool die het RAM-geheugen van het toestel gebruikt om het opstarten van apps te versnellen met een beloofde 5-20%. Meer RAM kan dus zeker geen kwaad.

Vervolgens is er het prijsverschil van slechts 30 euro tussen het 6 GB instapmodel en het 8 GB model. Helemaal niet veel voor dit type upgrade en zeker de moeite om de houdbaarheid van je telefoon te verlengen met het oog op de toekomst en haar steeds veeleisendere apps.

Hoe voelen de knoppen aan?

Zeer goed, alle knoppen zijn met één hand vlotjes te bedienen met een gemiddelde hoeveelheid kracht. De alert slider geeft het meeste weerstand, wat nodig is zodat de slider niet per ongeluk verplaatst wordt in broekzak of handtas.

Is het gebrek aan een hoofdetelefoonpoort een probleem?

Nee. Ik haalde dit in mijn review ook al aan, de periode waarin je zo’n aansluiting gaat missen is enorm klein. De OP6T laadt immers snel op dankzij Fast Charge, dus de poort zal maar beperkt in gebruik zijn. De meegeleverde dongle doet verder perfect zijn werk en komt in rood/wit design, de OnePlus merkkleuren.

Hoe is de batterij van de OnePlus 6T?

Ze zal je niet teleurstellen. De verschillende OnePlus toestellen die ik in het verleden heb gehad, hadden allemaal een uitstekende batterijduur en dat is bij de OP6T niet anders. Reken op twee dagen bij gemiddeld gebruik met auto-helderheid geactiveerd.

Midnight of Mirror Black?

Aan jou de keuze. Het reviewtoestel dat wij mochten ontvangen was Midnight Black en dat zag er prima uit, maar toch spreekt de Mirror Black variant mij iets meer aan door zijn glazen design. Dat gezegd zijnde, ik gebruik zo goed als permanent een hoesje en in dat geval maakt het echt niet zoveel uit.

Hoe ziet de OnePlus 6T media kit eruit?

De media kit voor de OnePlus 6T maakte best wel indruk! Eerst en vooral kwam hij in een stijlvolle verpakking met magnetische sluiting, die dan ook nog eens als fotografische achtergrond gebruikt kan worden. Verder kwam hij met drie verschillende OP6T hoesjes, namelijk rood, sandtone en nylon en USB-C bullets. We vonden verder een OnePlus doekje en een stand met draaihoofd om ons te assisteren bij het nemen van foto’s van het toestel. Tenslotte bevatte de kit ook een premium boekje met daarin alle informatie die we als reviewer nodig hadden. Uiteraard bevatte het pakket ook de OnePlus 6T zelf, in retailverpakking.

OnePlus 6 unboxing

Kan jij ook niet wachten op de OnePlus 6T? Wij maakten ons pakje al open voor Kerstmis!

Geplaatst door TechPulse.be op Dinsdag 30 oktober 2018

 

Heb je nog meer vragen? Laat het ons gerust weten via mail of laat een berichtje achter op onze Facebook pagina en we voegen ze misschien toe aan dit artikel.

Advertentie