Nieuws

Asus ZenFone 6 krijgt een notch op een plek waar hij niet zou moeten zitten

Een notch kan handig zijn om sensoren weg te werken, wat dat betreft prima als de schermranden kleiner worden. Als hij maar gecentreerd is, hè, Asus. Mogelijk komt de Asus ZenFone 6 met een notch die naar de rechterkant afwijkt.

Je zou kunnen zeggen dat het notch that bad is, maar je zou er toch gek van kunnen worden, alle smartphones die het afgelopen jaar zijn verschenen met een notch. De trend is ingezet door het verkleinen van de schermranden, al is het maar de vraag of een notch de juiste uitweg is. Asus vindt mogelijk van wel, zo was ook al te zien met de grote notch op de ZenFone 5. Bij de ZenFone 6 die er al aan zit te komen is er waarschijnlijk wederom een notch aanwezig. Al lijkt het erop dat Asus de liniaal niet heeft gevonden: de notch bevindt zich richting de rechterhoek bovenin het scherm.

Via Slashleaks zijn er foto’s van het gehele toestel verschenen. Daarbij valt de voorkant direct op. Niet alleen door zijn relatief dikke schermranden, maar ook door de notch. Net als met de Essential PH-1 is de notch in de vorm van een langwerpige regendruppel; gelukkig lijkt het wel op een relatief kleine notch. Wat Asus verder heeft gedaan is zowat ‘crimineel‘ als dit tot de werkelijkheid gaat behoren – iets wat ook niet bij zal dragen aan de verkoopcijfers van de betreffende ZenFone. Natuurlijk is dat voor de gebruiker zelf om te beoordelen, maar het was mogelijk nog beter geweest om de notch volledig in de hoek te plaatsen, dan voorkom je in elk geval een klein randje scherm zonder gebruiksdoel.

Achterkant Asus ZenFone 6

Wat dat betreft speelt Asus een veilige race aan de achterkant van de smartphone. Het design met een glazen achterkant en het patroon dat richting de vingerafdrukscanner loopt gaan hand-in-hand met Asus. Verder zien we drie camerasensoren aan de achterkant, een first voor Asus. Met de ZenFone 5Z die Asus eerder dit jaar al op de markt bracht, liet het bedrijf zien al mee te zijn gegaan met de trend van twee camerasensoren. Wat de specificaties van de drie sensoren zijn blijft vooralsnog volledig onbekend, dat geldt overigens ook voor de interne specificaties. Als het een opvolger gaat worden van de ZenFone 5, niet de 5Z, dan is de kans groot dat het toestel met midrange specificaties de markt gaat betreden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business