Nieuws

Cooler Master SL600M zet met een stijlvol design in op het high-endsegment

Cooler Master liet tijdens Computex al de SL600M zien, een Mid-Tower high-endkast in de MasterCase serie. Inmiddels is het bijna zo ver, vanaf volgende week brengt de Taiwanese fabrikant de kast officieel in de Benelux uit.

Om te beginnen, is het belangrijk om een nuancering te plaatsen bij de titel, het gaat om een relatief high-endsegment voor de niet-custom kasten, of juist in vergelijking met de kasten van fabrikanten zoals Lian Li. Cooler Master maakt nu de SL600M, die eerder in het jaar al tijdens Computex in Taipei te zien was, officieel. Het gaat om een Mid Tower kast in het MasterCase high-endsegment van het Taiwanese bedrijf. Het meest opvallende aan de opbouw van de kast is de manier waarop koeling geregeld is, waarbij warme lucht naar boven zal stijgen, in plaats van dat de warme lucht via allerlei andere locaties de kast verlaat – zoals de zijkanten. Dit vraagt ook om een speciale montering van de voeding, die nu verticaal bovenaan gepositioneerd zit, om goed zijn warmte af te kunnen voeren.

Om de overige warmte die wordt geproduceerd toch juist af te voeren zijn er onderin twee enorme 200mm pwm-fans die vrijwel de gehele diepte van de kast bestrijken. De fans draaien tussen de 400 en 800 RPM, dit kan gemakkelijk worden bijgesteld door de fancontroller die zich bij het i/o-paneel bevindt, mocht je de fans bijvoorbeeld te luidruchtig vinden. Halen de fans niet snel genoeg warmte uit de kast, dan is er ook altijd nog ruimte om bovenin een extra paar fans te installeren – het is onbekend is of het mogelijk zal zijn om een radiator te plaatsen, er wordt namelijk wel een vermelding gemaakt naar onderdelen van waterkoeling in het persmateriaal.

Stijlvolle opbouw

Niet geheel anders dan ik had verwacht heeft Cooler Master met de MasterCase SL600M een kast op de markt gezet die een zeer luxe uitstraling biedt. De voor- en bovenkant van de behuizing is vervaardigd uit aluminium, waar het rechter zijpaneel is gemaakt van staal. Als laatste is er – het mag niet missen uit een high-endkast in 2019 – aan de linkerkant een paneel van gehard glas terug te vinden. Gezien het formaat van de kast is het ook een behoorlijk speciaal uitzicht op je bureau – de kast biedt ondersteuning voor atx-moederborden. De SL600M is 57,3cm hoog, met een diepte van 54,4cm en een breedte van 24,2cm.

Het laatste waar Cooler Master zeer goed in voorziet met de MasterCase SL600M is de mogelijkheid om een grafische kaart rechtop de monteren. Om dit mogelijk te maken, zijn de PCI-brackets van de case om te draaien, zodat er voldoende ruimte ontstaat om de kaart te installeren. Let wel, Cooler Master levert geen PCI riser-kabel mee om de grafische kaart op een andere plek te monteren. De kast is vanaf week 45 in de Benelux aan te schaffen, en de SL600M heeft een adviesprijs van 199 euro meegekregen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business