Nieuws

LG toont mogelijk al in januari tijdens CES 2019 een opvouwbare smartphone

LG mag dan niet bekendstaan als het meest innovatieve bedrijf wereldwijd, maar toch weet het van tijd tot tijd gelijk te lopen met Samsung. Zo zou LG in januari, tijdens CES, al een vouwbare telefoon willen tonen.

Smartphones zijn soms net een pot nat, innovatie is vaak ver te zoeken. En nee, het toevoegen van een notch is geen innovatie. 2019 lijkt het jaar te gaan worden waarin fabrikanten gaan tonen hoe goed ze zijn met het ontwikkelen van een opvouwbare smartphone. Blijkbaar is dat juist waar consumenten behoefte aan hebben, al heb ik nog nooit iemand horen schreeuwen dat er een vouwbare telefoon moet komen … Terug naar het onderwerp, LG lijkt in het aankomende jaar het spits af te gaan bijten, zo blijkt uit een tweet die de welbekende lekker @EVLeaks online heeft gezet over een opvouwbare telefoon.

https://twitter.com/evleaks/status/1057571022931722240

Evan Blass, de naam van deze meesterlekker, heeft op Twitter gepost dat LG tijdens CES 2019 een keynote zal plannen om iets zeer belangrijks aan te gaan kondigen. Het zou gaan om de eerste vouwbare smartphone van het merk. Dit komt niet echt als een grote verrassing: LG maakte eerder deze maand al bekend bezig te zijn met het ontwikkelen van zo’n flexibele smartphone. Details, zoals wanneer het toestel voor het eerst te zien zal zijn, werden toen niet bekendgemaakt. Ook is het niet de eerste keer dat het bedrijf op de radar is voor het ontwikkelen van een opvouwbare smartphone.

Patent uit 2015

In 2015 toonde het Koreaanse bedrijf namelijk al wat het kon met een patent die toentertijd is gelekt. Opvallend was echter dat het patent voor lange tijd buiten schot bleef, de USPTO (United States Patent and Trademark Office) publiceerde het patent namelijk pas in 2018. Het toont dat LG gebruik zou willen maken van magneten om de schermdelen bij elkaar te houden als de smartphone niet in gebruik is. Veel andere saillante details over LG’s telefoon geeft het patent niet, al is het maar omdat LG in die tijd nog in de kinderschoenen stond voor de ontwikkeling van een vouwbare smartphone.

Ook heeft LG nu de mogelijkheid om vouwbare P-OLED-schermen te produceren. In 2015 had het bedrijf wel al de LG G Flex, een telefoon die licht buigbaar was. Maar de schermen krijgen in een vouwbare telefoon natuurlijk veel sterkere krachten te verwerken. Als LG in januari de aftrap heeft voor het lanceren van een opvouwbare telefoon, dan mag het ook de nodige concurrentie verwachten van onder andere Samsung. Het bedrijf zou mogelijk een variant van de Samsung Galaxy S10 tonen met een buigbaar scherm. Ook Huawei zou bezig zijn met de ontwikkeling van een buigbare telefoon – als is dat bedrijf mogelijk afhankelijk van leveranciers om dat mogelijk te maken. Voor LG en Samsung geldt dat juist niet, de twee bedrijven produceren namelijk een groot deel van de componenten in een telefoon zelf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business