Nieuws

Na Toyota ook het Volkswagen-moederconcern aangeklaagd door Broadcom

Tijdens het autorijden wordt het entertainmentsysteem en de geïntegreerde navigatie steeds belangrijker. Mogelijk is er in de Volkswagen-groep bij een aantal modellen sprake van patentinbreuk, zo geeft Broadcom aan.

Autofabrikanten houden zich meestal vooral gewoon bezig met het ontwikkelen van een auto… Juist?! Met de opkomst van smartphones en alle andere mobiele technieken komt er ook een steeds grotere focus op het entertainmentsysteem in auto’s. Broadcom is een van de bedrijven die al jaren een verregaande ontwikkeling heeft voor technieken om auto’s te verbinden met je smartphone of juist het internet. Na Toyota is nu mogelijk ook VAG (Volkswagen AG) aan de haal gegaan met de technieken (evenals de bijbehorende patenten) van Broadcom, zo luidt in elk geval de beschuldiging van de chipfabrikant.

De beschuldiging en de start van een rechtszaak door Broadcom zijn allereerst opgepikt door de Duitse krant Der Spiegel. Vervolgens heeft Reuters met de twee bedrijven contact gehad over de lopende zaak. Het zou kloppen dat Broadcom een zaak heeft lopen tegen de Volkswagen-groep, Volkswagen heeft de claim bekeken en zou de nodige stappen hebben genomen. De twee bedrijven hebben niet gereageerd of de claim van 1 miljard dollar, ofwel 878,3 miljard euro, klopt. Wel lijkt er een bevestiging te zijn voor de extra druk die Broadcom aan de Volkswagen-groep oplegt. Worden de problemen namelijk niet aangepakt, dan wil het bedrijf mogelijk een verkoopstop laten opleggen voor een aantal modellen van Volkswagen, Audi en Porsche.

Geen details

Er worden door de bronnen geen verdere details genoemd over de techniek die de Volkswagen-groep zou gebruiken. Wel is het bekend dat het zou gaan om de technieken die gebruikt worden voor de navigatie en het entertainmentsysteem. De systemen waarmee inbreuk gemaakt wordt op de patenten zouden zitten in onder andere de Volkswagen Golf, Passat, Touran en Tiguan. Ook modellen van Audi en Porsche zijn mogelijk voorzien van de techniek, al is het niet bekend om welke modellen het zou moeten gaan. Mogelijk is dit een zaak waar verder geen nieuws meer over verschijnt – vaak worden patentoorlogen onderling verder geregeld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business