Nieuws

WatchOS 5.1.1 lost problemen met niet-opstartende Apple Watch Series 4 op

Mocht je de Apple Watch Series 4 in huis hebben, dan is het tijd om de smartwatch een update naar WatchOS 5.1.1 te geven… Ook als de smartwatch sinds WatchOS 5.1 een dure ‘paperweight’ is geweest.

Niet al te lang geleden berichtten we nog dat WatchOS 5.1 begon met uitrollen, maar dat gebruikers met de update tegen wat problemen aan waren gelopen. De uitrol, die van start was gegaan voor alle modellen in de Apple Watch-line-up, werd kort na het begin van de uitrol al definitief stopgezet. De Apple Watch Series 4 had het namelijk niet zo met de nieuwe update, de smartwatches bleven na installatie vaak hangen bij het Apple-logo. De Amerikaanse hardwaregigant heeft nooit officieel een bericht verstuurd waarin de problemen werden besproken, maar dat is typerend voor de manier waarop het bedrijf uit Cupertino zijn communicatie verzorgt.

Gelukkig is de uitrol inmiddels weer van start gegaan, om precies te zijn gaat de update nu door het leven onder versienummer 5.1.1. In de release notes staat er niks vermeld over de problemen die eigenaren van de Apple Watch Series 4 hebben gehad, wel is er een toevoeging gedaan. Er zou namelijk nog een probleem zijn geweest met de Walkie-Talkie applicatie die niet volledig wou installeren voor een groep gebruikers, maar dit is inmiddels verholpen. Verder is de update precies hetzelfde voor Apples smartwatches in vergelijking met de update die eerder al van start was gegaan.

Watch OS 5.1.1

De update die eerder al van start was gegaan, bracht vooral een aantal kleine verbeteringen. Die kleine verbeteringen gaan, net zoals het merendeel van de tijd, om bugfixes, zonder precies te benoemen wat er opgelost is. Ook heeft de Apple Watch Series 4 vanaf deze update ondersteuning om automatisch hulpdiensten te contacteren, als er een harde val opgemerkt wordt door de sensoren in de smartwatch. Deze functie moeten gebruikers wel zelf activeren – als het ingeschakeld is en er een ongeluk plaatsvindt, zal de smartwatch na een minuut het nationale alarmnummer bellen. Voor alle gebruikers die voorheen WatchOS 5.1 hebben geïnstalleerd, is iTunes mogelijk de manier om WatchOS 5.1.1 te installeren, alle andere gebruikers kunnen op de ‘reguliere’ manier de update installeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business