Nieuws

OnePlus 6T vanaf vandaag verkrijgbaar in Mirror- en Midnight Black

OnePlus maakt per vandaag de OnePlus 6T beschikbaar – het toestel werd vorige week nog officieel uit de doeken gedaan, al was er nog weinig onbekend… Ook is er een andere kleur van het toestel opgedoken, al lijkt het erop dat deze exclusief blijft tot China.

Eerder deze maand werd de OnePlus 6T al gelanceerd als de opvolger van de OnePlus 6 die in mei van dit jaar nog op de markt kwam. Grote verrassingen waren er bij de onthulling niet, het toestel was namelijk al meermaals gelekt via onder andere OnLeaks en WinFuture. Op het laatst hadden webwinkels die het toestel gingen verkopen het ook moeilijk om de informatie binnenboord te houden, onder andere de persbeelden en afbeeldingen van de officiële pagina’s met specificaties lekten via Twitter. Nadat het toestel op 29 oktober gelanceerd werd in New York was het nog even wachten op de officiële verkoop – maar OnePlus had dit al van tevoren aangegeven, vandaag is de dag dat het toestel voor eenieder te koop is.

Om nog even een frisse blik te geven op de specificaties – het toestel van OnePlus bevat een Qualcomm Snapdragon 845 SoC met 6 of 8 GB RAM-geheugen, dit is afhankelijk van welk model je aan zou willen schaffen. Kies je voor de Mirror Black variant van de OnePlus 6T met 128 GB interne opslag, dan krijg je daar 6 GB RAM bij. Het model met 128 GB interne opslag in de Midnight Black-variant komt met 8 GB RAM-geheugen. Om alles van stroom te voorzien is er een 3.700 mAh batterij aanwezig – een behoorlijke sprong in capaciteit van de ‘kleine’ 3.300 mAh batterij in de OnePlus 6.

OnePlus’ vingerafdrukscanner

Waar OnePlus dit jaar flink mee heeft weten uit te pakken, is de in-display vingerafdrukscanner. In plaats van de vingerafdrukscanner die bij de OnePlus 6 nog aan de achterkant zat, zit deze nu onder het AMOLED-paneel. Om daar ook gelijk even op terug te komen, de OnePlus 6T bevat een 6,4-inch AMOLED-paneel, ten opzichte van het 6,28-inch scherm van zijn voorganger. Niet alleen heeft het scherm een ander formaat, ook de notch is behoorlijk gekrompen. Net als bij de OPPO RX17 Pro heeft de OnePlus 6T een notch in de vorm van een waterdruppel, in de notch bevindt zich een 16 MP-camera met een f/2.0 diafragma en 1.0-micron grote pixels. Aan de achterkant zijn er nog twee camera’s terug te vinden, een 16 MP-sensor met f/1.7 diafragma, naast ook een 20 MP-sensor met een f/2.0 diafragma; de tweede lens is voornamelijk aanwezig om de diepte te kunnen waarnemen, en met deze dieptegegevens extra details aan een foto toe te voegen.

Mocht de OnePlus 6T je interesse hebben gewekt, het toestel is wel wat duurder in vergelijking met zijn voorganger. Het model met 128 GB en 6 GB RAM-geheugen gaat over de toonbank voor 549 euro (België) en 559 euro (Nederland). Ligt de voorkeur bij 8 GB RAM-geheugen, of ben je gecharmeerd van Midnight Black, dan koop je het model met 128 GB voor 579 euro in België, waar je in Nederland 589 euro mag betalen. Als laatste is er nog het model met 256 GB interne opslag, deze gaat over de toonbank voor 629 euro in België en 639 euro in Nederland. Vooralsnog blijft het dus bij de twee kleurvarianten: Mirror- en Midnight Black. In China heeft OnePlus echter een nieuwe kleurvariant op de markt gebracht: Thunder Purple. Vooralsnog lijkt de kleur beperkt te blijven tot China, al is er natuurlijk nog altijd de kans dat de kleur ook wereldwijd beschikbaar komt…

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business