Nieuws

Samsung gaat ook zijn eigen smartphones niet sparen van de notch-invasie

Notches zijn tegenwoordig op elke smartphones terug te vinden, zo lijkt het soms wel. Samsung had tot nu toe nog geen smartphones met notches, maar daar komt in de komende jaren waarschijnlijk snel een verandering in.

Als er een fabrikant is waar je aan zou kunnen denken die nog geen notches in zijn smartphones heeft toegepast, dan is het wel Samsung. Voor lange tijd bleef het onduidelijk of het bedrijf ooit van plan zou zijn om een notch toe te voegen aan zijn smartphones. Tijdens Samsungs Developer Conference kwam daar een definitief antwoord op: sorry, de hoop op notchloze Samsung smartphones is vergaan. Er was op woensdag een aantal ontwerpen te zien van notches die het bedrijf in de toekomst gaat toepassen, er was vermoedelijk ook een toekomstvisie te zien waarbij de notch volledig geëlimineerd wordt. Helaas, het notch-seizoen is nog niet afgelopen…

Hassan Anjum mocht de notches aankondigen, en noemde het de manier om de schermranden nog verder te verkleinen: “The bezels are going to shrink even further, we’re going to push the limits with our new lineup: the Infinity U, V, and O displays.” Ook was nog te zien dat er in de toekomst wordt gewerkt aan een toevoeging voor de line-up genaamd ‘New Infinity’, het scherm van de toekomst zonder de randen om het scherm en/of een notch. De nieuwe notches maken het voor Samsung mogelijk om de randen die de S9 en Note 9 nog hebben verder te verkleinen, al is het de vraag of een notch bij de gebruikers van Samsung-toestellen de juiste oplossing is.

Infinity-displays

Het is ook nog belangrijk om terug te komen op de eerste drie letters die Anjum heeft genoemd: U, V en O. Om met de Infinity U te beginnen, de notch lijkt in dat geval het meest op de notch die we eerder hebben gezien bij de Essential PH-1, en zit letterlijk in de vorm van een U. De tweede notch is in de vorm van een V, voor een deel in elk geval. Zo begint de notch aan de bovenkant recht, om vervolgens in een V naar onderen af te lopen – een vorm die we nog niet eerder bij smartphones tegen zijn gekomen. Als laatst is er nog de Infinity O, de notch zonder dat het eigenlijk nog een notch is. Ondanks dat er voor nu nog vrij weinig over bekend is, lijkt het erop dat er enkel een inkeping in het scherm zal zitten in de vorm van een O. Waarschijnlijk zal deze inkeping gebruikt worden voor de camerasensor, waarbij de andere sensoren onder het (AMOLED) scherm zitten.

Sensoren onder het scherm zijn overigens niet iets nieuws voor de schermdivisie van Samsung. Tijdens een recentelijke OLED-Forum werd al bekend dat het bedrijf AMOLED-schermen aan het ontwikkelen is met sensoren onder en in het scherm – waaronder een in-display vingerafdrukscanner. Daar blijft het niet bij, Samsung wil namelijk ook andere sensoren onder het scherm plaatsen om de notch overbodig te maken. Het zal een mooie toekomst worden, al zullen consumenten nu eerst de bittere pil moeten slikken: ook Samsung verkiest notches boven schermranden.

mobielnotchsamsungSamsung Displays

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen