Nieuws

Je Volkswagen bedienen met behulp van Siri? Het kan!

Voortaan is het mogelijk je Volkswagen op slot te doen, te ontgrendelen en meer via spraakinvoer. VW heeft Siri namelijk geïntegreerd in zijn software.

“Hey Siri, unlock my car”, klinkt misschien wat vreemd, maar voor eigenaars van een iPhone en een recenter model van Volkswagen is het voortaan de realiteit. VW heeft namelijk reeds een app genaamd Car-Net waarmee je de smart cars van de fabrikant kan bedienen. Het bedrijf heeft er nu ook voor gezorgd dat Apple-gebruikers met behulp van Siri hun wagens kunnen bedienen door middel van spraakinvoer. Deze spraakinvoer wordt bovendien mogelijk gemaakt door de Siri Shortcuts die Apple heeft geïntroduceerd met de update naar iOS 12.

Functies

Via spraakinvoer hebben eigenaars van een Volkswagen en een Apple-toestel de mogelijkheid om verschillende acties snel uit te voeren. Zo kan je je wagen op slot doen en ontgrendelen, de temperatuur instellen, het resterende brandstofniveau raadplegen, alarmen activeren en de locatie van je wagen opvragen. Voor elektrische wagens is het daarnaast ook mogelijk om een oplaadsessie te starten of te onderbreken. VW deelt mee dat het heeft ingezet op deze spraakinvoer om voor een veiligere rijervaring te zorgen, omdat bestuurders op deze manier hun handen aan het stuur en hun ogen op de weg kunnen houden. Aan al deze commando’s kan je bovendien een gepersonaliseerde activatiezin toekennen.

Het enige nadeel aan deze zaak is dat VW Car-Net een betalende applicatie is, waarvoor gebruikers maandelijks hun abonnement moeten verlengen. Voor meer informatie over Car-Net kan je tot slot terecht op de infopagina van VW.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business