Nieuws

DeepMind vanaf nu onderdeel van Google

Moederbedrijf Alphabet jongleert wat met haar bedrijven om zo beter de verschillende gezondheidsinitiatieven te organiseren die momenteel over haar dochterbedrijven uitgespreid zijn.

 

Daarom ook zal het gezondheidsdepartement van DeepMind vanaf nu verder bestaan onder de grote Google-paraplu en zal het een onderdeel zijn van het recent opgerichte Google-gezondheidsinitiatief. Specifiek zal de Streams app, die dokters over het hele Verenigd Koninkrijk gebruiken om hun patiënten te behandelen, overgeheveld worden naar Google. Het Google Health team zal er ook naarstig aan werken om de app uit te breiden naar meer regio’s.

 

DeepMind is alvast erg opgetogen over de nieuwe wending binnen hun bedrijf. In een van hun blogposts stond het volgende te lezen; “dit is een belangrijke mijlpaal voor DeepMind. Een van de redenen om de handen in elkaar te slaan met Google in 2014 was om gebruik te maken van Google’s omvang en expertise bij het opbouwen van producten die door miljarden mensen gebruikt worden.” Deepmind wil hun medische doorbraken sneller met de wereld delen door handig gebruik te maken van Google’s bereik.

 

DeepMind maakt gebruik van AI als hulpmiddel bij medische uitdagingen. Zo heeft het een tool ontwikkeld die oogziekten even accuraat kan detecteren als mensen en heeft het systemen bedacht die dokters helpen bij het plannen van radiologiebehandelingen. Toch laat DeepMind weten dat ze nog veel meer in hun mars hebben. “Als onderzoeksorganisatie zal DeepMind blijven werken aan fundamentele gezondheidsproblemen samen met partners in de academische wereld, de Britse gezondheidszorg en meer.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business