kruidvat xiaomi redmi 6a

Sommige Chinese smartphonemerken zijn niet altijd even makkelijk te verkrijgen hier. De Xiaomi Redmi 6A heeft intussen zelfs zijn weg gevonden naar de winkelrekken van Kruidvat.

Het gebeurt wel eens dat sommige smartphones, tablets of laptops hun weg vinden naar budgetketens zoals Kruidvat en Aldi. Meestal gaat het dan om iets oudere modellen die je voor een prikje kan aankopen. Zo is er vandaag een primeur binnengekomen in de winkelrekken van Kruidvat, namelijk de Redmi 6A, een smartphone van het Chinese merkt Xiaomi.

We gaan alvast beginnen met het minder goede nieuws en dat is dat deze deal zich (momenteel) beperkt tot de Nederlandse website van Kruidvat. Als je hem in België wilt krijgen, dan zul je dus even de grens over moeten rijden om hem op te halen.

Technische eigenschappen

Om te beginnen, krijgen we hier een toestel uit de lagere klasse van Xiaomi. De Redmi 6A heeft namelijk een kleine 16GB interne opslag, een 13MP-camera aan de achterzijde en een 5MP-camera aan de voorkant. Het scherm heeft verder een grootte van 5,45 inch en een resolutie van 1440x720p. Het model dat je bij Kruidvat krijgt, is daarnaast de variant met 2GB RAM, wat absoluut geen hoogvlieger is vandaag de dag. Dit alles wordt afgerond met een prijskaartje van €99, wat meteen verklaart waarom de technische eigenschappen er zo uitzien.

De verschijning van een Xiaomi-product bij Kruidvat is tot slot geen verrassing. In mei maakte AS Watson, moederbedrijf van Kruidvat, nog bekend dat het een deal had gesloten met Xiaomi om producten in Europa te mogen verkopen. De Redmi 6A is hiervan slechts het begin. In de toekomst zullen we naast smartphones ook IoT-producten en lifestyleproducten te zien krijgen. Of die toestellen dan wel meteen hun weg naar België zullen vinden, is weer een heel ander verhaal.