Nieuws

Coolblue stapt ook in België op de fiets met zijn eigen bezorgdienst

Coolblue begon al eerder dit jaar reclame te maken voor een nieuwe bezorgdienst onder eigen dak, CoolblueFietst. Dit bleef eerst beperkt tot de Nederlandse markt, maar is inmiddels ook beschikbaar in Antwerpen.

Wat was het een mooi bewaard geheim van Coolblue, zijn eigen bezorgdienst per fiets. In januari werd tijdens een jaarlijkse toespraak van Pieter Zwart al bekend dat het bedrijf plannen had om pakketjes met de fiets te gaan bezorgen. Op 1 april lanceerde het bedrijf de dienst ook werkelijk; in eerste instantie werd er gedacht dat het om een grap ging – maar het bedrijf had in de maanden ervoor al in Eindhoven rondgereden en begon per begin april in Den Haag. Amsterdam en Rotterdam volgde niet veel later, daar fietsen nu dagelijks ‘pakketverzorgers’ rond om pakketjes te bezorgen bij de klanten op de blauwe fietsen. Niet getreurd, als je in Antwerpen (stad, niet de provincie) woont komen de fietsers nu ook bij jou de pakketjes afleveren – als ze binnen het ‘bakfiets’ formaat passen.

Op maandag heeft Coolblue in België het eerste pakketje met de fiets bezorgt. Met CoolblueFietst hoopt het bedrijf de klanttevredenheid te verhogen – zo kan het bedrijf alle stappen van het aankoopproces namelijk in eigen huis verzorgen. Ook zijn de bezorgers flexibeler en sneller in steden, wat de mogelijkheid geeft om pakketjes in een tijdvak van een uur te leveren – niet een tijdvak van uren of zelfs een hele dag. Ook krijgen klanten een kwartier van tevoren een sms met informatie over het exacte tijdstip waarop de levering plaats zal vinden. Als laatste geeft de nieuwe bezorgmethode nog meer mogelijkheden, zo is Coolblue verplicht om oude artikelen van hetzelfde formaat in te nemen – zo hoef je niet langer zelf de deur uit om spullen te laten recyclen.

Niet enkel Coolblue

Natuurlijk levert het een verbetering op in klanttevredenheid als je het bezorgproces onder eigen dak kan onderbrengen – speerpunten kunnen namelijk altijd sneller uitgevoerd worden. Maar, het is ook vooral groen. Naast dat Coolblue eerder dit jaar is gestart met het rondfietsen van zijn kleinere pakketjes, is ook Bol.com met eenzelfde strategie van start gegaan. Vooralsnog gebruikt het bedrijf daarvoor een dienst van PostNL, die in de grote steden binnen twee uur een pakket af kunnen leveren met een pakketfiets. Of het Nederlandse concern ook besluit om in België per fiets pakketjes af te leveren, dat is niet bekend. Wil je een pakketje per fiets afgeleverd hebben, dan zit er niet veel anders op om eens te proberen of het via Coolblue wil lukken…

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business