Xiaomi Redmi 6A

In mei heeft Xiaomi met het moederbedrijf van het Kruidvat-concern, AS Watson, een deal gesloten om een aantal producten in de Nederlandse winkel aan te gaan bieden. Daar lijkt nu nog wat meer vertraging op te komen.

Op maandag werd nog duidelijk dat Xiaomi het besluit heeft genomen om via Kruidvat de Redmi 6A aan te bieden – een beduidend midrange toestel, tevens met een midrange prijs van slechts 99 euro. Hoop bloeide op dat het voor Xiaomi de start zou zijn om zijn toestellen officieel in Nederland te gaan verkopen – dat zou dan volgen op een deal van de smartphonefabrikant met het moederconcern van Kruidvat en telecomprovider Three, AS Watson. Een navraag gedaan door Tweakers leert ons nu een geheel ander verhaal – het zal toch nog even wachten geblazen zijn.

Het verkopen van de Redmi 6A mag dan duiden op het starten van Xiaomi toestellen bij Kruidvat, het gaat niet om een structureel aanbod. Volgens de woordvoeder van AS Watson, die Tweakers heeft geraadpleegd, gaat het om een deal die is gesloten voor Black Friday, maar is het nog niet bekend wanneer er structureel Xiaomi smartphones via Kruidvat verkocht gaan worden. Een ander concern van AS Watson, Three, heeft inmiddels al wel de producten van Xiaomi in zijn winkels liggen. Dit gebeurde pas nadat Xiaomi officieel had aangekondigd in het Verenigd Koninkrijk zijn producten te gaan aanbieden, of we in Nederland ook zo lang moeten wachten is niet bekend.

Behoorlijke vertraging

De deal die AS Watson met Xiaomi heeft gesloten lijkt voor de Nederlandse markt behoorlijk wat extra voeten in de aarde te hebben. Begin mei is de deal namelijk al gesloten, en toen kon Tweakers al gelijk melden dat eind mei bekend zou worden welke producten er in het gamma zouden zitten. Tot op heden is daar nog altijd niks over bekend, en lijkt het ook nog wel even te gaan duren. Als je een smartphone aan zou willen schaffen, dan zijn er in elk geval meer mogelijkheden. Sinds korte tijd voeren zowel Coolblue als Belsimpel een (groot) aantal Mi smartphones – al is het nog altijd de vraag hoe deze bedrijven hun smartphones in huis halen. Overigens is de verwachting dat Kruidvat niet enkel smartphones in de winkel zal leggen, maar ook verschillende Xiaomi producten van huishoudelijke aard.