Nieuws

Wall Street Journal: Apple heeft de productie van de iPhone X weer opgestart

Apple kwam in 2017 met een ‘revolutionaire’ smartphone, al ging deze er in 2018 net zo snel uit als hij erin was gekomen, nadat de iPhone XS en XS Max gelanceerd waren. Apple gaat de iPhone X misschien toch langer produceren.

Er is een zeer interessante situatie aan de gang op het moment bij Apple. Verkopen van de nieuwe toestellen blijken behoorlijk tegen te vallen, Apple heeft zelfs al een lagere omzetverwachting voor het vierde kwartaal uitgesproken. Waarom, dat heeft de hardwaregigant nooit vrijgegeven, maar er kwamen al snel berichten naar buiten over omzetverwachtingen bij leveranciers die eenzelfde daling laten zien. Of dat enkel te maken heeft met de iPhone XR, of dat ook de nieuwe iPhone XS en XS Max daarbij betrokken zijn is niet duidelijk. Een nieuw rapport van The Wall Street Journal spreekt over een mogelijke start van de productie van de iPhone X, een toestel dat niet meer in de winkels van Apple te verkrijgen is.

Volgens het rapport zou Apple een nieuw contract hebben gesloten voor de levering van AMOLED-panelen voor de iPhone X. Daarmee vult Apple zijn contract met Samsung aan; door de lagere verkopen van de iPhone XS en XS Max lijkt Apple minder panelen bij Samsung af te nemen dan het bedrijf verplicht is door een leveringscontract. Wel liggen de kosten voor Apple lager, zo geeft het rapport van The Wall Street Journal aan – prijzen van componenten liggen, typisch later in een productiefase, lager dan aan het begin, vooral als het ook onderdelen zijn die voor andere smartphones geproduceerd worden, zoals schermen en geheugenchips. Of Apple de iPhone X ook nog voor een lagere prijs al zal gaan bieden, als het al de productie weer heeft opgestart, wordt niet duidelijk – al is het wel voor de hand liggend gezien de nieuwe modellen momenteel het prijspunt van de iPhone X bezet houden.

Niet de eerste keer

Het zou niet de eerste keer zijn dat Apple een model opnieuw gaat produceren – voorheen heeft de fabrikant al eens smartphones buiten het gamma geproduceerd. Deze gingen vaak naar markten waar er voldoende vraag was naar het specifieke model, gekeken naar de beschikbaarheid in Nederland en België ligt er momenteel bij vrijwel elke winkel nog wel voorraad van de iPhone X. Of dit wordt gestimuleerd, en nu dus mogelijk aangevuld, door Apple is niet bekend. Het is hoe dan ook een opvallend rapport, dat zou er op kunnen wijzen dat Apple toch meer vraag aan wil trekken door de iPhone X langer beschikbaar te houden. Eerder kwam Apple al met een mogelijke verhoging voor de productie van de iPhone 8 en 8 Plus; die blijven opvallend genoeg nog wel in het gamma, net als de oudere iPhone 7 en 7 Plus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business