Logitech

De Zweedse technologiefabrikant Logitech leek van plan om het Amerikaanse Plantronics over te nemen. De deal gaat echter toch niet door.

Afgelopen vrijdag verschenen er berichten dat Logitech, voornamelijk bekend als producent van pc-accessoires, en Plantronics, dat zich specialiseert in de productie van (gaming)headsets, aan het onderhandelen waren over een mogelijke overname. Zondag bevestigden beide bedrijven de onderhandelingen, maar deze zijn intussen beëindigd zonder vruchtbaar resultaat.

In een bericht van Plantronics liet het bedrijf weten dat het benaderd werd door Logitech voor een mogelijke overname. Beide partijen hoopten de onderhandelingen af te sluiten aan het einde van deze week, maar het bestuur van Logitech besloot gisteren om de mogelijke deal aan zich voorbij te laten gaan vanwege een onenigheid over het prijskaartje. Nochtans zou het beginaanbod van het Zweedse bedrijf meer dan 3 miljard dollar geweest zijn (ongeveer 2,65 miljard euro).

Als de deal was doorgegaan, zou dit ook meteen de geschiedenis in zijn gegaan als de grootste overname van Logitech tot nu toe, maar zo ver is het dus niet mogen komen. Of er nog andere redenen zijn voor de beëindiging van de onderhandelingen is tot nu toe nog onbekend. De CEO van Plantronics, Joe Burton, zei wel dat hij alleszins optimistisch blijft wat betreft de toekomst van zijn bedrijf. De combinatie van een gefocuste strategie en een sterk team aan het hoofd zal er dan ook voor zorgen dat Plantronics op lange termijn waardevol zal zijn voor aandeelhouders.

Tot slot bleef het aan de kant van Logitech verrassend stil over de plotse beslissing. Vorig jaar heeft het reeds ASTRO Gaming overgenomen voor een bedrag van 75 miljoen euro om zich meer in te zetten in de gamingsector. Een nieuwe overname lijkt er echter niet meer in te zitten voor dit jaar.