Nieuws

Nintendo versoepelt regelgeving voor YouTubers en streamers

Wie reeds beelden van een Nintendo-game probeerde te verspreiden via YouTube of een stream, zal vast al in aanraking zijn gekomen met de striktheid van Nintendo. Dergelijke video’s worden namelijk vaak geblokkeerd of zelfs verwijderd van YouTube op aanvraag van het gamebedrijf.

Nintendo is namelijk niet zo happig op derden die gameplaybeelden van hun games verspreiden. Wanneer je dit wel wil doen, moest je tot op vandaag lid zijn van het Nintendo Creators Program. Dat is echter verleden tijd, want de Japanse gamegigant heeft nieuwe richtlijnen voorgesteld. Tegenwoordig volstaat het om een YouTube partner te zijn. Het Nintendo Creator platform wordt volgende maand dan ook gesloten en videomakers hoeven niet langer hun video’s over Nintendo-games in te dienen bij Nintendo. Het bedrijf vraagt gewoon dat iedereen zich houdt aan de nieuwe – versoepelde – regelgeving.

“Zolang je je aan enkele basisregels houdt, zullen we geen bezwaar maken tegen het gebruik van gameplaybeelden en/of screenshots van games waarvoor Nintendo eigenaar is van het copyright in de inhoud die je maakt voor geschikte video- en fotoplatformen,” luidt een citaat uit de nieuwe regelgeving.

Creatieve input vereist

Nintendo benadrukt wel dat ze creatieve input verwachten bij de filmpjes. Het gaat hier bijvoorbeeld om reviews of becommentarieerde Let’s Play-reeksen. Simpelweg urenlang gameplay opnemen en dat vervolgens verspreiden zonder eigen inbreng is nog steeds niet toegelaten.

De nieuwe regelgeving geldt voor zowel YouTubers als streamers en is fantastisch nieuws voor elke videomaker. Zeker met oog op de klepper Super Smash Bros Ultimate die volgende week uitkomt en ongetwijfeld het internet even zal overnemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business