Nieuws

BMW kan hybridewagens dwingen geheel elektrisch te rijden

Vele wagenfabrikanten proberen hun wagens zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. BMW heeft hiervoor een relatief drastische keuze gemaakt.

In Los Angeles is momenteel de gelijknamige Los Angeles Auto Show volop aan de gang. Ook wagenfabrikant BMW is hier aanwezig en wist aan Reuters te vertellen dat het een nieuwe manier heeft om bepaalde wagens milieuvriendelijker te laten rijden.

Hybridewagens

Die maatregel van BMW is van toepassing om zijn hybridewagens, die zowel benzine/diesel als elektriciteit gebruiken om te rijden. Het is namelijk mogelijk om die wagens te forceren om in bepaalde gebieden geheel elektrisch te rijden, waardoor er geen uitstoot wordt geproduceerd. Deze gedwongen wissel wordt daarnaast mogelijk gemaakt door de connectiviteit en navigatiesystemen in de wagens. Als de verbrandingsmotor van een hybridewagen wordt uitgeschakeld, wordt het aantal kilometers dat hij kan rijden echter ook drastisch verkleind. Zo kan het nieuwe X5-sportmodel een kleine 80 kilometer afleggen met de elektrische motor alleen.

Vooral voor Duitsland

Deze beslissing bij BWM is er gekomen vanwege de Duitse overheid. De overheid kan zo beslissen om bepaalde straten of delen van steden ontoegankelijk te maken voor zwaar vervuilende dieselwagens om te voldoen aan de vereisten voor de luchtkwaliteit van de Europese Unie. Reuters geeft hier ook aan dat elektrische auto’s minder goed verkopen door het gebrek aan oplaadstations, waardoor hybridewagens een aantrekkelijkere keuze vormen.

Tot slot is een dergelijke maatregel sinds februari van dit jaar mogelijk in Duitsland. De hoogste rechtbank heeft toen besloten dat steden ervoor konden kiezen om dieselwagens te verbannen van bepaalde straten om zo de luchtkwaliteit te verbeteren. In Antwerpen is er een gelijkaardige maatregel getroffen met de lage-emissiezone al wachten we nog steeds op de positieve resultaten van die beslissing, aangezien de luchtkwaliteit er nog steeds even slecht is als hiervoor.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business