CEO

Het Amerikaanse Witte Huis zal naar verluidt een rondetafeldiscussie organiseren met een aantal van belangrijkste technologie-CEO's.


 

Volgens de Wall Street Journal zullen de aanwezigen “disruptieve ideeën” bespreken, die “de VS kunnen helpen om de overhand te krijgen in de industrieën van de toekomst”. De meeting zal doorgaan op 6 december. Satya Nadella, Sundar Pichai, de co-CEO van Oracle Safra Catz en de CEO van Qualcomm Steve Mollenkopf zouden al present tekenen.

 


De regering-Trump heeft geen al te beste relatie met de technologiewereld. De president heeft verschillende technologiebedrijven er al van beschuldigd erg bevooroordeeld te zijn, en een aantal CEO’s uit de technologiewereld stapten sinds vorig jaar op uit het raadgevend comité van de president.

 

De bedrijven en hun CEO’s hadden ook een sterke mening over de beslissing van Trump om de klimaatakkoorden van Parijs te verlaten, en schuwen enige kritiek op de president niet.

 

De meeting valt net een dag na Pichai moet getuigen voor het Amerikaanse Congres. Hij zal zich onder andere moeten verantwoorden over bias, privacy, en Google’s plannen om een gecensureerde zoekmachine te bouwen voor China.