Nieuws

Waymo One: ’s werelds eerste zelfrijdende taxiservice

In de VS is Waymo One officieel van start gegaan als zelfrijdende taxiservice. Momenteel is de service nog beperkt tot de stad Phoenix.

Na al het nieuws over zelfrijdende wagens is de wereldprimeur eindelijk aangekomen. De eerste zelfrijdende taxiservice is een feit in de VS. In de stad Phoenix kan een beperkt aantal mensen binnenkort gebruik maken van zelfrijdende minibusjes om van de ene plaats naar de andere te reizen. Het bedrijf dat de service aanbiedt, komt niet meteen als verrassing en is het Amerikaanse Waymo, dat voorheen deel uitmaakte van Alphabet, het moederbedrijf van Google. De service heeft passend de naam Waymo One meegekregen.

Testperiode

Het is natuurlijk logisch dat de service niet meteen beschikbaar is voor alle inwoners van Phoenix. Sinds april 2017 was er een “early rider program” aan de gang, waar een 400-tal deelnemers de zelfrijdende wagens van Waymo reeds konden uitproberen. Tijdens die tijd was er steeds een bestuurder aanwezig in de wagen vanwege veiligheidsredenen en die bestuurder zal ook nu nog een tijdje aanwezig zijn. De bedoeling is wel dat deze bestuurders uiteindelijk niet meer mee zullen rijden en dat de wagens volledig op zichzelf mensen kunnen vervoeren.

Tegelijk is dit een manier van het bedrijf om Waymo One open te stellen voor het grote publiek. De deelnemers van het early rider program mogen namelijk een vriend of familielid meenemen wanneer zij een wagen van Waymo One oproepen. Met mondjesmaat zullen buitenstaanders via deze weg in de praktijk kennismaken met de technologie van zelfrijdende wagens.

Tot slot kan je in onderstaande promovideo zien hoe Waymo hun service aan de man probeert te brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business