Nieuws

OnePlus 5 en 5T ontvangen eindelijk Android 9.0 Pie met Open Beta-updates

Na de OnePlus 6 gaat de smartphonefabrikant op volle toeren verder met het uitrollen van Android 9.0 Pie; de OnePlus 5 en 5T zijn nu aan de beurt, al blijft het voor nu nog wel bij een Open Beta-update.

OnePlus was een van de fabrikanten die vanaf Google I/O de mogelijkheid had om Android 9.0 Pie aan zijn gebruikers te serveren. De OnePlus 6 was toentertijd dan nog niet verkrijgbaar, maar daar kwam al wel snel een verandering in – direct na de onthulling was er een Android 9.0 beta beschikbaar. Niet lang na de officiële uitrol van Android 9.0 Pie kreeg de OnePlus 6 dan ook een update naar Android 9.0 Pie. Toen begon het wachten op de update voor de OnePlus 5 en 5T. Het wachten is inmiddels afgelopen, tenminste, als je gebruik zou willen maken van een Open Beta-update, die is sinds dinsdagavond namelijk voor beide toestellen beschikbaar, zo blijkt uit een bericht op het forum van de smartphonefabrikant.

OnePlus Open Beta 20/22

De updates die vanaf dinsdagavond uitrollen, zijn Open Beta 20 en 22 voor de OnePlus 5T en de OnePlus 5 respectievelijk. Een update naar Android 9.0 Pie brengt veel wijzigingen aan het uiterlijk van OxygenOS, zo zijn veel ronde elementen, zoals het notificatiepaneel uit Android 9.0 Pie, direct overgenomen in de softwarelaag van OnePlus. Ook heeft het instellingenmenu grote wijzigingen ondergaan – daardoor zijn instellingen voortaan ‘beter’ gecategoriseerd, en daardoor makkelijker terug te vinden. Ook heeft OnePlus bij de 5T de nieuwe vorm van navigeren in Android Pie toegevoegd bovenop de wijzigingen aan zijn eigen swipe-navigatie. Op systeemlevel heeft er als laatste nog een update naar een nieuwe beveiligingspatch plaatsgevonden voor november – in de Open Beta staat het niveau van de patch op 1 november 2018. Er zijn ook een hoop andere aanpassingen aangebracht:

 • Do Not Disturb mode
 • New Do Not Disturb mode with adjustable settings

 • Communication
 • UI Improvements for emergency rescue
 • Optimized UI for speed dial and calling interface
 • Now able to assign a specific SIM for a specific contact or group of contacts when using dual SIM

 • Parallel Apps
 • Added support for more apps (Telegram, Discord, IMO, Uber, OLA) in parallel apps

 • Weather
 • Now able to switch dynamically to your current location
 • Display more suggestions when the search function is used
 • Fixed an issue that prevented the app from refreshing when the location is changed
 • Fixed an issue that resulted in some users being unable to find certain locations

Wanneer OnePlus de stabiele versie naar alle eigenaren van de toestellen uit gaat rollen, is niet bekend, dit kan in enkele weken klaar zijn, maar tegelijkertijd zou het ook meer dan een maand kunnen duren. Wil je daar niet op wachten? Dan is het mogelijk om de Open Beta-update handmatig te installeren om direct te genieten van de nieuwste versie van Android Pie, de instructies hiervoor staan op de website van OnePlus. Let wel, als je de update installeert, en je zou terug willen naar Android 8.1 Oreo, dan moet je een systeemherstel uitvoeren waarbij je al je data verliest.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business