Nieuws

Amazon vervult belofte en start weer met het verkopen van de Google Chromecast

Google en Amazon hebben al jaren niet de beste verstandhouding, zo heeft Amazon meerdere productgroepen van de zoekgigant niet in de verkoop, al start het nu wel weer met de verkoop van de Chromecast.

Dat Amazon niet even goed om kan gaan met elke verkopende partij is de afgelopen jaren wel duidelijk geworden, zo zijn er op het moment van schrijven geen Apple telefoons te koop – al zal dit op korte termijn nog wel gaan veranderen. Ook heeft Amazon bijvoorbeeld geen slimme speakers met Google Assistant in de verkoop – dit wordt vaak gezien als een zet van Amazon om de verkopen van zijn Alexa-speakers een boost te geven. Ook heeft de retailgigant van de Verenigde Staten in 2015 de Google Chromecast uit de verkoop gehaald – al lijkt daar na een lang ‘gevecht’ nu een einde aan te komen, er is immers weer een Chromecast te koop via Amazon.com. Voor andere markten lijkt dit nog niet het geval.

Jaren terug had Amazon de Google Chromecast van zijn platform verwijderd, wat te maken had met een nieuw beleid voor de online winkel. Alle apparaten zoals de Google Chromecast moesten voortaan de mogelijkheid bieden om via Prime Video films en series te streamen. Er moet wel een opmerking gemaakt worden dat Amazon zelf de ondersteuning van de Chromecast voor Prime Video in handen heeft; het lijkt er dus op dat er in die tijd met opzet gekozen is om de videodienst niet op het apparaat van Google aan te bieden. Ondanks dat er nog altijd geen Prime Video ondersteuning is, kan je nu toch de Chromecast V3 en -Ultra aanschaffen via de webwinkel.

YouTube op de Echo Show

De kans is groot dat de zet van Amazon een gevolg is van de maatregelen die Google had genomen tegen de producten van Amazon – YouTube is namelijk niet meer te bereiken via de app op de Echo Show, ook de FireTV heeft geen ondersteuning meer voor YouTube. Voor Google was het uit de verkoop halen van de Chromecast, het niet verkopen van de Google Home en het beëindigen van de verkoop van een aantal Nest-producten de druppel die de emmer deed overlopen, zo gaf een woordvoerder aan tegen Engadget:

We’ve been trying to reach agreement with Amazon to give consumers access to each other’s products and services, But Amazon doesn’t carry Google products like Chromecast and Google Home, doesn’t make Prime Video available for Google Cast users, and last month stopped selling some of Nest’s latest products. Given this lack of reciprocity, we are no longer supporting YouTube on Echo Show and FireTV. We hope we can reach an agreement to resolve these issues soon.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business