Nieuws

Vertrek Asus-directeur zet ommezwaai smartphonedepartement in gang

Na 25 jaar bij Asus te hebben gewerkt, waarvan 11 jaar als CEO, vertrekt Jerry Shen. Zijn vertrek zal ook een golf van veranderingen binnen het bedrijf teweegbrengen, zo zou vooral de mobiele tak een grote verandering doormaken.

Jerry Shen, die op het moment van schrijven nog directeur is bij technologiefabrikant Asus, zal per 1 januari 2019 zijn huidige standplaats verlaten om bij een ander bedrijf te gaan werken. Shen verlaat zo na 25 jaar het bedrijf, een periode waarin technologie een enorme vooruitgang heeft geboekt – zo zou je wel kunnen zeggen. Dit was ook binnen Asus te zien, Shen stond aan de leiding bij het introduceren van grote en belangrijke productseries voor het bedrijf, zoals de Transformer-, ZenBook- en ZenFone-series, producten die allemaal op het moment van spreken nog te koop zijn. Andere productseries, zoals de EeePC’s en de PadFones zijn niet meer in de verkoop. Mogelijk dat deze lijst in de toekomst nog wel vergroot gaat worden.

Met de aankondiging dat Jerry Shen Asus gaat verlaten, werd namelijk ook direct al duidelijk dat dit gevolgen zal hebben voor het departement dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van smartphones. De Taiwanese fabrikant zou zich minder willen richten op het midrange-segment, maar zegt juist de focus te willen leggen op de power-users en gamers – twee groepen die vaak vergelijkbaar gespecificeerde telefoons vereisten. Dit jaar was daar mogelijk al een voorproefje van te zien in de nieuwe Asus ROG Phone, de eerste telefoon in deze serie. Gezien de ZenFone serie zich vooral richt op de low-end en midrange markt, is het niet duidelijk hoe de toekomst van deze serie eruit zal zien. Asus heeft al jaren moeite om aansluiting bij andere merken te vinden met de ZenFone-serie, waardoor de verkopen behoorlijk achterblijven.

Shen vertrekt naar iFast

Ondanks dat de functie van Shen per 1 januari wordt overgenomen door de topman van de pc-tak van Asus, S.Y. Hsu, en een directeur van de klantenservice, blijft de huidige directeur van Asus toch nog wel in het vaarwater van Asus. IFast, het bedrijf waar Shen naartoe zal vertrekken, dat richt zich op IoT en Artificiële Intelligentie, heeft dertig procent van zijn aandelen verkocht aan Asus. In hoeverre, en of, dit in verband te brengen is met de overstap van Shen naar iFast, is niet bekend. In een interview met Engadget maakt de CEO wel vermelding van de samenwerking met de fabrikant: “devote myself to assisting … effectively transition into the AIoT industry.” Jerry Shen zal bij iFast aan de slag gaan als voorzitter en directeur.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business