Nieuws

Philips Smart tv’s met Android TV krijgen eindelijk een upgrade naar Android 8.0 Oreo

Alle smart televisies van Philips uit 2016, 2017 en 2018 draaien momenteel nog op Android 7.0 Nougat, al zal daar snel een verandering in gaan komen, zo blijkt uit een bericht van FlatpanelsHD.

Alle Philips smart televisies worden afgeleverd met Android TV, al moet wel worden vermeld dat het niet Philips is die de tv’s produceert – daar is  TP-Vision al een aantal jaren verantwoordelijk voor. Het bedrijf heeft nu aangegeven dat het zijn televisies een upgrade gaat geven, een jaar nadat Android 8.0 Oreo voor Android TV beschikbaar kwam, op het moment van schrijven draaien alle smart televisies van TP-Vision nog op Android 7.0 Nougat – het bedrijf heeft zelfs nog recentelijk high-end televisies met het verouderde besturingssysteem uitgebracht, al zullen deze televisies vermoedelijk nog wel even moeten wachten.

Interessante update-strategie

Het is namelijk interessant hoe Philips en TP-Vision ervoor kiezen om de updates uit te rollen, oudere televisies zullen als eerste een update ontvangen, terwijl de nieuwe televisies juist op hun beurt mogen wachten. Volgens bronnen van FlatpanelsHD zou het zo zijn dat eerst alle smart-tv’s uit 2016 een update ontvangen; daarna krijgen alle televisies uit 2017 en 2018 de update naar Android 8.0 Oreo. Het heeft daarmee een aanzienlijke tijd geduurd voordat Philips smart-tv’s de beschikking krijgen over de update naar Android 8.0 Oreo. Dat heeft volgens een topman binnen TP-Vision ook een reden, zo gaf het bedrijf in september al aan: het besturingssysteem was tot dan toe niet stabiel genoeg om op een televisie te draaien. Dat was bij de uitspraak al opgelost, inmiddels zal het dan ook niet meer lang wachten zijn op een uitrol, als de geruchten van FlatpanelsHD kloppen.

Grote veranderingen brengt Android 8.0 Oreo voor Android TV niet teweeg; het uiterlijk heeft een aantal kleine wijzigingen gehad. Ook wordt het voor applicaties mogelijk om meer content tentoon te stellen met de ‘kanalen’ functionaliteit. Daarnaast geeft Google je nu de mogelijkheid om in Android TV-apps in een appdrawer te plaatsen, zo is het makkelijker om het overzicht te bewaren over alle geïnstalleerde apps. De laatste grote toevoeging geldt enkel voor televisies uit 2017 en 2018, die krijgen er namelijk ondersteuning voor Google Assistant bij, de modellen uit 2016 krijgen hier niet de beschikking over, deze missen namelijk een microfoon om te gebruiken bij Google Assistant. Wanneer de updates precies beginnen met uitrollen is altijd nog afwachten, of Philips en TP Vision van plan zijn een planning vrij te geven is niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business