HP Pavilion XA0022NG - Alternate.de - 3

HP is een van de weinige fabrikanten die All-in-One systemen produceren – het bedrijf lijkt nu AMD Ryzen H-laptopprocessoren in zijn Pavilion All-in-One systemen te gaan verwerken.

Advertentie

AMD bracht in 2017 de eerste Ryzen-desktopprocessoren op de markt, deze werden niet veel later nog gevolgd door mobiele varianten met ingebouwde Vega-grafische chips. Deze processoren moesten het gaan opnemen tegen de bestaande Intel Core U-processoren; Intel bleef echter de enige fabrikant met krachtige laptopprocessoren in zijn Core H(K/Q)-serie. In september bracht AMD een nieuwe serie uit, de AMD Ryzen H-serie processoren. Het bleef echter lange tijd stil om deze processoren, tot nu: HP zou mogelijk een aantal Pavilion All-in-One systemen willen voorzien van de mobiele AMD Ryzen 2600- en 2800H processoren.

HP Pavilion XA0022NG - Alternate.de

De uitspraken zijn gebaseerd op een drietal nieuwe systemen die bij verschillende Duitse webwinkels zijn verschenen – zo heeft Alternate de drie HP Pavilion All-in-One systemen online staan. De basisversie komt met de AMD Ryzen 5 2600H i.c.m. een Vega 8 gpu, 8 GB RAM-geheugen en in zijn totaliteit 1.256 GB interne opslag: HP geeft de gebruiker een M.2 SSD van 256 GB en nog 1 TB aan opslag met een ‘standaard’ HDD. De twee hoger gepositioneerde systemen komen met een AMD Ryzen 7 2800H in combinatie met een Vega 11 GPU, 8 of 16 GB RAM-geheugen en wederom 1.256 GB interne opslag in dezelfde configuratie.

24-inch scherm

Het voordeel van een All-in-One systeem is voor velen dat je niet een los systeem meer hebt staan, met daarnaast nog een los scherm. De HP Pavilion All-in-One systemen komen met een 24-inch IPS-paneel, het scherm heeft een resolutie van 1920 x 1080P (Full-HD), er wordt niet gesproken over een maximale helderheid van het scherm. Qua aansluitingen kom je bij een AiO gelukkig ook niet tekort, HP heeft bij deze specifieke varianten een Gigabit-ethernetpoort geplaatst, twee HDMI-poorten met een onbekende functie, vermoedelijk dienen ze als output naar andere monitoren. Ook zijn er twee USB-C- en drie USB-A-poorten aanwezig. Als laatste beschikt de desktopcomputer nog over een SD-kaartslot en een audiopoort.

Wanneer de drie desktops in de verkoop gaan, is nog niet bekend, wel heeft Alternate wat prijzen klaarstaan voor de drie varianten die ze voeren: xa0022ng, xa0023ng en xa0024ng. De laagst gepositioneerde variant kost je 799 euro, terwijl je voor een upgrade naar de Ryzen 7 2800H nog 100 euro extra mag betalen, die kost dus 899 euro. Als laatste is er de HP Pavilion All-in-One desktop met 16 GB RAM-geheugen, deze kost je ongeveer 999 euro. Het is nu wachten op de officiële onthulling vanuit HP, of de systemen dan ook naar de Benelux komeb, dat is ook nog onbekend.

Advertentie