Nieuws

Kiwi leveringsrobot gaat in vlammen op in Californië

Een leveringsrobot is gisteren in brand gevlogen tijdens het uitvoeren van een levering. De bestelde maaltijd werd alvast niet koud geleverd.

Op de Berkely campus van de University of California in de Verenigde Staten is gisteren een leveringsrobot in vlammen opgegaan. Het gaat om een Kiwi-robot met het formaat van een koelbox. Niemand raakte gewond.

Kiwi werd op de campus van Berkely opgericht en de robots rijden er al enkele jaren rond zonder problemen. Begin dit jaar bereikte de start-up zelfs de mijlpaal van 10.000 leveringen aan hongerige studenten. Gisterenmiddag ging het echter mis toen een Kiwi-robot plots begon te roken en vervolgens in brand vloog. Het vuur werd al snel geblust door een student, waarna de brandweer ter plaatse kwam en er met een extra laag schuim voor zorgde dat de robot niet opnieuw in brand kon vliegen.

Kiwi zelf kwam meteen ter plaatse om de oorzaak van het incident te onderzoeken en haalde onmiddellijk alle andere robots uit circulatie. Openstaande orders werden nog met de hand geleverd. Uit een bericht van het bedrijf dat het later op zijn blog plaatste, blijkt nu dat het in dit geval gaat om een menselijke fout. De robot zou bij het vervangen van de batterij immers een defecte batterij in de plaats hebben gekregen, waardoor er warmteverlies ontstond en dus ook rook en vuur.

Kiwi meldt nog dat het de voorbije jaren slechts problemen heeft gehad met 0,6 procent van zijn robotvloot en dat het het van cruciaal belang vindt om slimme én veilige logistieke diensten aan te bieden. Die belofte wil het houden door binnen enkele weken nieuwe initiatieven op te starten die daarvoor ontwikkeld zijn. Wat deze juist inhouden, is niet bekend.

Om af te sluiten hebben we hieronder nog een filmpje van het incident, gemaakt door een wel zeer onbeleefde passant.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business