Nieuws

Apple wijst problemen met ‘kromme’ iPad Pro-behuizingen de laan uit

In oktober heeft Apple de nieuwe iPad Pro gelanceerd; helemaal zonder problemen ging dit niet, er zijn inmiddels veel klachten binnen over de behuizing – al lijkt Apple er niets van te willen weten.

Nadat Apple in september de nieuwe iPhones op de markt heeft gebracht, hield het bedrijf in oktober al een nieuw evenement. Tijdens het evenement ging Apple in op onder andere de nieuwe iPad Pro; de iPad Pro (2018) moet veel krachtiger zijn dan zijn voorganger en zou volgens Apple zelfs zoveel rekenkracht bieden dat het een vervanging kan zijn voor je (zwaardere) laptop. Waar Apple ook een oog voor heeft gehad bij de nieuwe iPad is zijn design, dit is namelijk voor het eerst sinds jaren geheel nieuw, daarmee is de iPad Pro voortaan ook een stuk dunner. Helaas lijkt dit ook een negatief effect te hebben op de bouwkwaliteit, Apple wil daar echter ‘niks van weten’, zo bericht het bedrijf aan The Verge.

The Verge ging op onderzoek uit nadat verschillende gebruikers melding maakten van een kromming in de behuizing, zonder dat ze er zelf kracht op hebben gezet. De website stuurde een eigen iPad Pro (11-inch) met de kromming naar Apple om het probleem te onderzoeken. Na onderzoek, uitgevoerd door Apple zelf, zegt de fabrikant dat het normaal is: de kromming zou kunnen ontstaan bij de productie van de tablet. Dit is het gevolg van het afkoelen van de aluminium behuizing als de plastic onderdelen, bijvoorbeeld voor de antennes, worden toegevoegd. Apple zegt dan ook dat dit kan voorkomen op zowel de 11- als 12,9-inch variant, en dat het effect sterker kan zijn op een versie met 4G-ondersteuning.

Veel klachten

Het lijkt een grootschalig probleem te zijn, vooral gezien The Verge naar aanleiding van alle meldingen op onderzoek is gegaan. Daarnaast had de vervangende tablet, die Apple naar The Verge heeft toegestuurd, hetzelfde probleem. Volgens Apple heeft dit dus niks te maken met de bouwkwaliteit van de iPad Pro – al helpt een lichte kromming nooit bij de structurele kwaliteit van de tablet. De kritiek die Apple heeft gekregen op de behuizing zou onterecht zijn, zo geeft Apple aan. Gebruikers van de iPad Pro hoeven dan ook niet naar de winkel te gaan voor een vervanging, het zou namelijk geen reden zijn om het product aan te nemen en te vervangen en/of repareren.

Het is duidelijk dat Apple genoeg heeft van alle berichtgeving over de behuizing van de iPad Pro, eerder ging JerryRigEverything namelijk ook al aan de slag met de tablet, te zien was dat hij relatief gemakkelijk de tablet doormidden kon buigen. Nu hoor je veel dat tablets niet zo sterk hoeven zijn, maar als je een keer per ongeluk op de tablet gaat zitten, zou dat finaal kunnen zijn voor de iPad Pro. Dat heeft onder andere te maken met de plastic toevoegingen aan de behuizing die kritieke zwaktepunten toevoegen. Dat probleem heeft niks met de (standaard) gebogen behuizingen te maken, maar een vlekkeloze geschiedenis heeft Apple in elk geval niet meer met de iPad Pro (2018).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business