Nieuws

Google Photos verdubbelt opslagcapaciteit van Live Albums

In oktober verschenen de Live Albums voor Google Photos. Twee maanden later verdubbelt Google reeds het aantal foto’s dat je kan opslaan.

Twee maanden geleden konden we kennismaken met Live Albums die Google heeft toegevoegd aan Google Photos. Dit onderdeel van de foto-opslagsoftware voegt foto’s in je Google Photos automatisch toe aan bepaalde albums op basis van machine learning. Zo kan je een fotoalbum aanmaken waaraan automatisch foto’s van huisdieren worden toegevoegd of familiefoto’s.

De Live Albums zijn echter nog niet wereldwijd beschikbaar ondanks dat de lancering reeds twee maanden geleden is. In België kan je bijvoorbeeld nog geen gebruik maken van de automatische functie. Toch heeft Google reeds beslist om de opslagcapaciteit van de albums op te trekken van 10.000 tot 20.000 foto’s per album. Dit wist Android Police te ontdekken via een aangepaste ondersteuningspagina van Google over de functie.

Het klinkt misschien belachelijk dat de limiet meteen verdubbeld is, want 10.000 foto’s in een album is reeds een enorm hoog aantal. Maar als gebruikers reeds jarenlang een back-up van hun foto’s lieten maken in Google Photos en die foto’s ook meteen werden toegevoegd aan de Live Albums dan bestaat de kans dat de limiet van 10.000 relatief snel bereikt werd.

Door een verdubbeling van de limiet is de kans klein dat er in de nabije toekomst nog een upgrade zal plaatsvinden. Wanneer de Live Albums in onze contreien beschikbaar zullen worden, is tot slot nog niet bekend. Maar eens het zover is, hebben we alvast genoeg opslagruimte om naar hartenlust foto’s op te slaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business