Porsche Taycan

De nieuwste generatie van Porsche wordt verwacht in 2019. Het gaat om elektrische modellen met de naam Taycan, Taycan 4S en Taycan Turbo.

Wanneer we het hebben over luxueuze elektrische voertuigen (EV) dan komt momenteel vooral de naam Tesla ter sprake. Andere autoproducenten zijn echter wel bezig aan een inhaalbeweging, waaronder Porsche dat in 2019 de Porsche Taycan op de markt hoopt te brengen in drie verschillende varianten. Het duurste model, de Taycan Turbo,  zal 130.000 dollar kosten, omgerekend zo’n 113.000 euro.

De prijzen werden op Twitter bekendgemaakt door columnist Alex Roy, die een email mocht ontvangen van Porsche met daarin meer details over de drie verschillende modellen. Zo komt de gewone Taycan op de markt voor iets meer dan 90.000 dollar (78.500 euro), de 4S versie met vierwielaandrijving zal rond de 100.000 dollar (87.000 euro) kosten en het laatste model, de Taycan Turbo, krijgt dus het duurste prijskaartje mee van 130.000 dollar. Porsche laat met de Turbo naam ook al meteen in zijn kaarten kijken wat de marketingstrategie voor deze laatste gaat zijn. De naam Turbo wordt normaal immers gereserveerd voor wagens met een verbrandingsmotor, maar Porsche ziet er een mogelijkheid in om de Taycan makkelijk aan de man te brengen via het gebruik van vertrouwde namen. Dat zal nodig zijn, want de ontwikkeling van de Taycan-reeks kostte moederbedrijf Volkswagen al meer dan 1 miljard dollar (872 miljoen euro).

Taycan staat trouwens voor “levendig, jong paard”, de perfecte naam voor een Porsche van de nieuwe generatie.

Gerelateerde artikelen

Porsche zegt voorgoed vaarwel tegen diesel

Autofabrikant Porsche gaat zijn steentje bijdragen aan het milieu door de productie van dieselwagens definitief stop te zetten.