Nieuws

Samsung komt mogelijk met budget Galaxy Home smartspeaker

Volgens geruchten werkt Samsung momenteel aan een budgetvriendelijke versie van zijn recent aangekondigde Galaxy Home.

De smartspeakermarkt is enorm hard gegroeid in 2018 en het is dus geen verrassing dat elk groot techbedrijf daarvan wil profiteren. In augustus zagen we zo bijvoorbeeld Samsung de Galaxy Home aankondigen, met daarin zijn eigen digitale assistent, Bixby. Het ging toen over een premium apparaat, maar volgens bronnen werkt Samsung ook aan een goedkoper instapmodel, want dat is uiteindelijk de beste manier om consumentenharten te veroveren.

Veel is er nog niet bekend over het nieuwe apparaat, behalve dan dat het serienummer SM-V310 meekrijgt in plaats van SM-V510, wat er dus kan op wijzen dat het over een minder krachtig apparaat gaat. Verwacht met andere woorden geen surround audio afkomstig van zes verschillende speakers en een subwoofer, zoals dat bij de duurdere Galaxy Home het geval is.

Wat de prijs voor het toestel gaat zijn, is nog niet bekend, maar vermoedelijk gaat deze deze rond de 100 euro liggen, net als de Amazon Echo. Voor zijn grotere broer is ondertussen ook nog steeds geen prijs bekend, vermoedelijk zal deze rond de 350 euro liggen om zo de concurrentie aan te gaan met de Apple HomePod.

CES 2019 vindt plaats van 8-12 januari in Las Vegas, ongetwijfeld komen we daar meer te weten over beide smartspeakers en de nieuwe line-up van Samsung tv’s met Remote Access zoals we vrijdag al schreven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business