Nieuws

Fusie T-Mobile en Tele2 afgerond: nog ‘slechts’ drie telecomreuzen op de Nederlandse markt

Eind vorig jaar werd al bekend dat T-Mobile toestemming had verkregen om de fusie met Tele2 voort te zetten. Nu de fusie is afgerond zal het zijn doelen gaan inlossen, onder andere voor de uitrol van 5G-netwerken.

Aan het begin van vorig jaar werd al bekend dat T-Mobile interesse had om Tele2 in Nederland over te nemen, al werd de fusie eerst nog ‘on hold’ gezet: de Europese Commissie heeft zich eerst uitgebreid gebogen over de overname voordat er goedkeuring verleend werd. In november kwam er toestemming, de Commissie oordeelde dat de invloed na de overname minimaal zou zijn, dat komt deels door afspraken die T-Mobile heeft gemaakt ten tijde van de overname. Inmiddels zijn we een jaar verder, en is de overname afgerond, aldus het persbericht dat de telecomgigant vanmorgen heeft verspreid – daarin gaat het bedrijf ook in op zijn doel van de overname: als eerste in Nederland 5G-netwerken uitrollen.

T-Mobile geeft aan dat het, door de technische specs van Tele2 en T-Mobile te combineren, als eerste een werkend 5G-netwerk zal hebben. Op het moment van schrijven heeft het bedrijf al wel een test voor zijn toekomstige 5G-netwerken uitstaan in Amsterdam op het Leidse Plein, al zullen gebruikers volgens de CEO van T-Mobile, Søren Abildgaard, nog wel tot 2020 moeten wachten voor de telecomprovider zijn 5G-netwerken grootschaliger uit kan rollen. In 2019 zullen de grote hordes al genomen worden om dit mogelijk te maken, zo zullen vanaf dat jaar alle frequenties die beschikbaar zijn bij Tele2 overgeheveld worden naar T-Mobile. Als dit is afgerond zal de nodige apparatuur voor 5G geïnstalleerd worden, in 2020 kan de nieuwe verbindingsstandaard vervolgens in een stap worden ingeschakeld.

Nieuwe bedrijfskern na fusie Tele2 en T-Mobile

Nederland wordt ‘verglaasd’

Steeds meer apparaten worden met het internet verbonden, of het nu je wasmachine of smartwatch is, ze zijn allemaal via je wifinetwerk. In het geval dat er meer apparaten via je wifinetwerk verbonden zijn, is het in veel gevallen ook geen overbodige luxe dat je internetsnelheid steeds hoger wordt. Er wordt dan ook wel steeds meer glasvezel aangelegd, maar volgens T-Mobile is dat de afgelopen jaren te sloom gegaan, onder invloed van de twee partijen die dit verzorgden: KPN en Vodafone. T-Mobile gaat zich vanaf 2019 ook mengen in het uitrollen van glasvezelnetwerken, Den Haag zal voor het bedrijf in 2019 het beginpunt zijn. In zijn totaliteit zal de telecomgigant dit jaar al 33.000 adressen voorzien van glasvezel, waarvan 3.000 bedrijven en 30.000 huishoudens. Hoe deze uitrol de komende jaren zal vorderen, is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business