Nieuws

Nieuwe ASUS ZenBook S13 heeft ‘s werelds dunste schermranden

De ASUS Zenbook-laptops stonden er al om bekend om heel licht en mobiel te zijn. Met de ZenBook S13 maakt het bedrijf de schermranden nog dunner.

Op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas doen technologiebedrijven hun nieuwste snufjes uit de doeken. ASUS komt zo met een nieuw model van zijn ZenBook-laptops, namelijk de ZenBook S13. Volgens het bedrijf zou dit toestel ‘s werelds dunste schermranden hebben en als je naar de foto’s kijkt, begrijp je al snel waarom. 

Dun, dunner dunst 

Om te beginnen, is de ZenBook S13 dichtgeklapt slechts 12,9 millimeter dik en staat ‘s werelds dunste schermranden hier gelijk aan 2,5 millimeter. Tussen deze bijna onbestaande randen vind je een scherm terug van 13,9 inch met ledverlichting. Aangezien de randen zodanig dun zijn, is dit model van de ZenBook niet uitgerust met een 4K-display. 

Als we verder kijken dan het scherm, zien we binnenin ofwel een Intel Core i5-8265U of i7-8565U processor en een LPDDR3 RAM-geheugen met een grootte van maximaal 16GB. Om de zaken up to date te houden, heeft ASUS gekozen voor twee usb-C-poorten en gewone usb-poort (3.1). 

Wat de uiteindelijke prijs zal zijn voor de zogezegd dunste laptop ter wereld is nog niet bekend, maar met minder dan €1.000 ga je hem hoogstwaarschijnlijk niet in huis kunnen halen. De ZenBook-laptops staan erom bekend om eerder dure toestellen te zijn, dus verwacht voor deze ZenBook eerder een prijskaartje rond de €1.500, afhankelijk van welke processor en de hoeveelheid RAM-geheugen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business