Nieuws

Acer gebruikt AMD-processor in nieuwe reeks Chromebook 315

Acer maakt als een van de eerste bedrijven gebruik van AMD-processoren voor zijn nieuwe Chromebook 315 en weet zo de prijzen laag te houden.

De wondere wereld van de Chromebooks blijft zich steeds verder uitbreiden. Deze laptop-smartphonehybride kan in feite alleen Google Chrome en apps vanuit de Google Play Store draaien, maar voor sommigen is dat nu eenmaal al voldoende. Door deze beperkte functies zijn Chromebooks over het algemeen ook goedkoper. De nieuwe Acer Chromebook 315 maakt nu als een van de eerste gebruik van goedkopere AMD-processoren om de prijzen verder te kunnen drukken.

Onzekere prestaties

De Acer Chromebook 315 is er ten eerste in een uitvoering met en zonder touchscreen van 15,6 inch met een resolutie van 1366 x 768 pixels of 1920 x 1080 pixels, waarbij deze eerste optie in mijn ogen een no-go is. Op een scherm van 15,6 inch zou een beeld van die kwaliteit namelijk niet heel aangenaam zijn om naar te kijken. De batterijduur van het toestel zou daarnaast oplopen tot maximaal 10 uur.

Op het vlak van RAM-geheugen heb je vervolgens de keuze tussen versies met 4GB en 8GB en qua interne opslag is er een versie met 32GB en 64GB eMMC-opslag. Over het algemeen zijn de prestaties van apps op Chromebooks enorm afwisselend, aangezien zij niet ontworpen zijn om te werken met de huidige Intel-processoren. Acer zegt in zijn persbericht alvast dat de AMD-processoren die het gebruikt (AMD A4 of A6 met geïntegreerde Radeon Graphics), compatibel zijn met deze apps, maar over de feitelijke prestaties kunnen we op dit punt nog niets zeggen.

Deze nieuwe Chromebook-modellen zijn ten slotte beschikbaar in april en kan je in huis halen vanaf €349.

aceramdcesCES 2019chromebookchromebook 315

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals