Nieuws

L’Oréal en John Rogers ontwerpen slimme pleister die huid analyseert

Wanneer je cosmetica met technologie kruist, krijg je een slimme pleister van L’Oréal die meet hoe gehydrateerd je huid is en welke producten je nodig hebt.

Televisies, laptops, monitoren en een slimme pleister voor op je huid, je vindt het allemaal terug op CES in Las Vegas. Dit vierde item verwacht je weliswaar niet meteen in dit rijtje, maar een samenwerking tussen cosmeticagigant L’Oréal en wearableproducent John Rogers heeft het bestaan gegeven aan de My Skin Track pH La Roche-Posay. Deze slimme pleister breng je eenvoudigweg aan op je huid, waarna hij controleert hoe gehydrateerd je huid is en welke producten perfect zijn voor jouw huidtype.

When tech meets cosmetics…

Iedereen heeft een verschillend huidtype en iedere huid heeft daarom nood aan andere verzorgingsproducten. Het juiste product vinden voor jouw huid is dan ook een uitdaging. De My Skin Track pH zou die zoektocht iets makkelijker moeten maken. Hiervoor hoef je alleen de sensor, die de grootte heeft van een pleister, op je voorarm te plakken en binnen vijftien minuten verzamelt hij alle benodigde gegevens over de pH-waarde van je huid. Die waarde ligt bij een gezonde huid tussen de 4,5 en 5,5. Een waarde hierboven of onder kan leiden tot een geïrriteerde huid en mogelijke aandoeningen.

Als de sensor je huid heeft geanalyseerd, neem je een foto van de pleister met je smartphone, waarna de bijbehorende app aangeeft hoe het met je huid gesteld is. Op basis hiervan zal de app ook aangeven welke verzorgingsproducten je huid behoeft. De app beperkt zich wel tot producten van L’Oréal/La Roche-Posay zelf, wat een logische (en slimme) zet is van het bedrijf.

In onderstaande video krijg je nog eens een kort overzicht van wat deze slimme pleister precies kan.

cesCES 2019John RogerslorealMy Skin Track pHslimme pleisterwearable

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals