Nieuws

Lenovo ThinkPad X1 Carbon en X1 Yoga zijn nu nog dunner dan voorheen

Lenovo heeft vernieuwingen op zijn huidige generatie ThinkPad X1 Carbon- en Yoga-series uitgebracht, het bedrijf heeft vooral een focus gelegd op het formaat en het gewicht van de twee 14-inch laptops.

De ThinkPad X1 Carbon- en X1 Yoga-series zijn al behoorlijk wat jaren op de markt. Vrijwel elk jaar voert Lenovo weer een aantal vernieuwingen door om het gebruiksgemak te verbeteren. Op dinsdag heeft Lenovo tijdens CES 2019 wederom vernieuwingen aangekondigd voor de twee series, daarmee krijgt de Lenovo ThinkPad X1 Carbon al een zevende generatie, terwijl de ThinkPad X1 Yoga voor de vierde keer een upgrade ontvangt. In beide gevallen zijn de laptops van wat dikte ontdaan, al zijn er vrijwel geen wijzigingen als het gaat om het gewicht van de twee laptops.

Vernieuwde Lenovo ThinkPad X1 Yoga-laptops.

Lenovo ThinkPad X1 Carbon en Yoga

Enorme verschillen zijn het niet, zo is de Lenovo ThinkPad X1 Carbon uit de zevende generatie 14,95mm dik, terwijl de zesde generatie nog 15,95mm dik was. Lenovo biedt een aantal opties voor beeldschermen op de X1 Carbon, zo kan de gebruiker kiezen uit een 14-inch 4K 500-nits LCD-paneel met een 10-bit kleurruimte. Verder heeft Lenovo ook een goedkopere optie voor een Full-HD beeldscherm met een maximale helderheid van 400-nits. Verder beschikt de laptop over Dolby Atmos-speakers en vier far-field microfoons die gebruikt kunnen worden voor de digitale assistent, maar ook van pas komen bij videogesprekken. Als het de voorkeur heeft kan er ook ondersteuning ingebouwd worden voor mobiele netwerken, Lenovo geeft de optie voor een Cat. 16 LTE-modem.

De 7e generatie ThinkPad X1 Carbon.

De ThinkPad Yoga is met een dikte van 15,20mm 11 procent dunner dan zijn voorganger, aldus Lenovo. Met het dunner maken van de behuizing heeft Lenovo er ook voor gekozen om niet langer plastic te gebruiken voor de laptop, in plaats daarvan is de behuizing nu geheel opgetrokken uit aluminium. Ook heeft Lenovo de schermranden kleiner gemaakt, de voetafdruk van de ThinkPad X1 Yoga in de vierde generatie zou 17 procent lager liggen ten opzichte van zijn voorganger. Net als de X1 Carbon kan de X1 Yoga geleverd worden met een Cat. 16 LTE-modem. Ook op andere vlakken hebben de laptops gelijkenissen, zo zijn beide laptops leverbaar met de ‘nieuwste’ Intel Core 8e-generatie processoren. De prijzen van de twee modellen lopen wel behoorlijk uiteen: de ThinkPad X1 Carbon gaat in de verkoop voor 1.709 dollar, terwijl de ThinkPad X1 Yoga een adviesprijs meekrijgt van 1.929 dollar. Beide laptops zijn vanaf juni dit jaar verkrijgbaar.

CES 2019laptoplenovomobielthinkpad x1thinkpad x1 carbon

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals