Nieuws

Twitter experimenteert met Facebook-achtige reacties

Twitter probeert steeds om gebruikers te stimuleren om met elkaar in (gezonde) interactie te treden. Momenteel wordt er geëxperimenteerd met een nieuwe manier waarop reacties op een Tweet worden gevisualiseerd.

In een gesprek met Engadget op CES 2019 heeft het bedrijf bevestigd een betaprogramma te lanceren met experimentele toepassingen die de werking van conversaties op Twitter op de schop nemen. Iedereen kan zich aanmelden voor de test, maar slechts een paar duizenden zullen er effectief toegang tot krijgen.

Welke functionaliteiten precies beschikbaar zullen zijn in de test is nog niet volledig duidelijk, maar op basis van een tweet van Sara Haider van Twitter uit augustus, is het alvast mogelijk om een beredeneerde gok te maken.

Allereerst valt het op dat er in de screenshots van Haider indicatoren te zien zijn die tonen of een bepaalde persoon online is op Twitter. Ze vertelde ook tegenover Engadget dat veel mensen bij een gebeurtenis zoals CES hun Twitter gebruikersnaam aanpassen naar pakweg “Jack @ CES”. Dat wil Twitter vervangen door statusupdates, net zoals je ze ook bij Slack hebt. Zo kan je wat meer context geven over waar je de komende tijd over gaat tweeten.

Verder zei ze ook dat het overzicht van een Twitter conversatie nogal snel verloren gaat, zeker bij populaire tweets. Daarom experimenteert het bedrijf dus met andere manieren om conversaties te voeren en te visualiseren. Op de eerdere screenshots van Haider is duidelijk te zien dat daarvoor gekeken werd naar een Facebook-achtige werkwijze. Verder zou er mogelijk ook een optie komen waarbij je een “ijsbreker” kan toevoegen, een tweet waarin je uitdrukkelijk aangeeft dat het de bedoeling is om een conversatie aan te wakkeren.

CES 2019

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals