Nieuws

Lenovo geeft Yoga-line-up een boost: Lenovo Yoga A940 en C730 aangekondigd

Lenovo heeft op dinsdag, op de drukste dag van CES, nog een drietal nieuwe producten gelanceerd, waaronder de Lenovo Yoga A940 en C370; de Yoga C730 is de eerste laptop van Lenovo met een AMOLED-scherm.

Tijdens CES is het tijd voor het aankondigen van nieuwe producten, dat is niet anders met de nieuwe Lenovo Yoga A940 en C370 die op dinsdag door het Chinese Lenovo zijn aangekondigd tijdens CES 2019. Het zijn twee geheel verschillende producten, de Yoga A940 moet namelijk dienstdoen als een tegenhanger voor de Microsoft Surface Studio, terwijl de Yoga C370 dient als de eerste laptop van de fabrikant met een AMOLED-paneel uit de fabrieken van Samsung. Het is overigens niet de eerste keer dat er tijdens CES 2019 laptops met een AMOLED-schermen zijn verschenen, eerder kwamen HP en Dell al met de aankondiging om een AMOLED-gebaseerde laptop uit te brengen.

Lenovo laat met de C730 zien dat het duidelijk een tegenhanger is voor de al bestaande Yoga 730. De laptop kan uitgerust worden tot een Intel Core i7-8585U uit de Whiskey-Lake generatie van Intel, dit zal gecombineerd worden met maximaal 16 GB RAM-geheugen en 512 GB interne opslag. Het is niet bekend of er in de laptop ook een losstaande grafische chip aanwezig zal zijn, de Yoga 730 komt, in sommige gevallen, uitgevoerd met een GTX 1050. Gezien de afwezige vermelding van de grafische chip in het persbericht, is de kans groot dat deze simpelweg niet aanwezig zal zijn – met uitzondering van de UHD 620 Graphics van Intel. De grafische kaart zal het 15-inch 4K (3840 x 2160p) AMOLED-paneel van Samsung moeten aandrijven. Officiële lancering van de laptop staat gepland voor april, de adviesprijs zou liggen op 1.649 dollar. Welke processor daarvoor zal worden aangeboden is nog niet bekend – vermoedelijk zullen er verschillende configuraties beschikbaar zijn.

Lenovo Yoga A940

Met de Yoga A940 probeert het bedrijf duidelijk de concurrentie aan te gaan met Microsoft en de Surface Studio. Lenovo heeft de A940 in een vergelijkbaar concept verpakt. Aan de voorkant zit een 27-inch aanraakgevoelig-scherm die de gebruiker kan configureren tot een 4K-resolutie. Het scherm kan verder vrijwel plat worden neergelegd (25 graden) om gebruikt te worden voor creatieve toepassingen met bijvoorbeeld Adobe Photoshop. Om deze ervaring te verbeteren heeft Lenovo een ring toegevoegd, de Lenovo Precision Dial. Deze ring kan worden ingesteld voor verschillende activiteiten, en is momenteel geoptimaliseerd voor het gebruik met Adobe Illustrator, Photoshop, Lightroom en Microsoft Word, Excel en PowerPoint. Intern biedt de A940 tot Intel Core i7-processoren uit de 8e generatie, vermoedelijk gaat het om desktopprocessoren. Op grafisch vlak is er een AMD RX 560 aanwezig. Verder kan het systeem geconfigureerd worden tot 32 GB DDR4 RAM-geheugen. Lenovo specificeert een adviesprijs van 1.899 euro voor de Yoga A940. Welke specificaties je voor dat geld mag verwachten, is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business