Nieuws

Google werkt aan donker thema Google Chrome Mobile, onthulling met Android Q?

Google heeft het afgelopen jaar veel apps voorzien van een donker thema, het was al vrijwel zeker dat Chrome deze behandeling ook zou ondergaan. Een commit in een Gerrit repo van het Chromium team wijst op het aanstaande donkere thema.

Afgelopen week werd al bekend dat Google werkt aan een donker thema voor de desktopversie van Google Chrome voor Windows. Nu blijkt dat Google ook druk bezig is met het ontwikkelen van een donker thema voor de mobiele applicatie van Chrome, zo is te zien in een nieuwe toevoeging aan de Chromium Gerrit. Als een grote verrassing komt het echter niet, Google werkt al langer aan donkere thema’s voor zijn mobiele applicaties, zo kreeg YouTube al een donker thema, maar ook de telefoon- en berichten-app zijn nu donker gekleurd. Een andere hint wijst er weer op dat Google bezig is met deze ontwikkeling omdat een volgende generatie van Android mogelijk ondersteuning krijgt voor ‘volledig’ een donker thema.

Als de geruchten over Android Q, die zijn verschenen in een Gerrit-commit, kloppen, dan krijgen we binnen korte tijd mogelijk voor het eerst een echt donker thema op onze Android-telefoons. Google zou verkeerd te werk gaan als het een systeem-wide donker thema zou uitrollen zonder daar zijn eigen apps op aan te passen. Dat lijkt nu ook te gaan gebeuren, 9to5Google heeft gisteren als eerste in de Gerrit repo van Chromium een interessante aanpassing gevonden. Veel informatie geeft de commit niet vrij over het donkere thema, anders dan dat het vooralsnog lijkt te gaan om een experiment: [Dark] Add build flag and experiment flag. This patch adds a build flag and an experiment flag for the dark mode experiment. It will exclude the night- resources in the build for now.”

Voorlopig nog niet in te schakelen

Als de functie gereed is om te testen, zal deze eerst beschikbaar komen als extra build-flag bij het ‘compilen’ van de applicatie, dat betekent dat het voor de normale gebruiker niet in te schakelen is. De kans is groot dat de functie voor zijn officiële verschijning wel in Google Chrome Canary en/of -Beta verschijnt, zoals de afgelopen tijd het geval is geweest voor een groot aantal nieuwe designkeuzes van het Chromium-team. Gezien Googles keuze om Android Q vermoedelijk te voorzien van een systeem-wide donker thema, is de kans aanwezig dat Google wacht tot Google I/O voordat het daadwerkelijk het donkere thema voor de webbrowser beschikbaar stelt. Neem dat echter met een korrel zout, bij Google is er meestal niks van te zeggen wanneer een functie beschikbaar komt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business