Nieuws

Dell voegt nieuwe gaminglaptops toe aan zijn aanbod met G5 en G7-reeks

Naast gewone laptops heeft Dell ook een aanbod aan gaminglaptops. Hieraan worden nu de nieuwe G7-modellen toegevoegd.

Op CES moeten ook gamers niet op hun honger wachten. Gamingbedrijven zijn ook volop aanwezig op de beurs en laten zichzelf daar van hun beste kant zien. Onder andere Dell speelt ook mee op deze markt en heeft nu een nieuwe toevoeging bekendgemaakt voor zijn gaminglaptops, namelijk de G5- en G7-reeks.

Dell G5- en G7-reeks

Ten eerste zijn er twee formaten voor deze nieuwe laptops: 17,3 inch (G7) en 15 inch (G5). De laptops van de G7-reeks zijn beschikbaar met de gloednieuwe NVIDIA GeForce RTX 2080 Max-Q GPU’s en kunnen tot een 8e generatie Intel Core i9-8950HK processor met 6 kernen bevatten. Dit zorgt zonder twijfel voor voldoende rekenkracht om alle huidige games zonder problemen te kunnen afspelen. Daarnaast kan het RAM-geheugen oplopen tot een enorme hoeveelheid van 32GB.

Ook de schermen zelf stellen absoluut niet teleur. De 17-inchmodellen komen o.a. met een Full HD-scherm dat een verversingsratio heeft van 144 Hz. De laptops van 15 inch krijgen daarbovenop nog een optionele 4K-OLED-touchdisplay met een verversingsratio van 60Hz. Ondanks het draagbare formaat wegen de toestellen wel redelijk veel, maar je moet nu eenmaal iets over hebben voor laptops met dergelijke rekenkracht.

Dell heeft met de G5-reeks vooral gedacht aan de beginnende gamers die genoegen nemen met een gaminglaptop met lagere specificaties, maar nog steeds heel degelijk is. Zo is er de G5 15, met een speciale witte uitvoering, die een 8e generatie Intel Core i7-8750 CPU met 6 cores heeft en een NVIDIA GeForce RTX 2070 Max-Q grafische kaart, afgerond met een Full HD 144 Hz-scherm.

De laptops verschijnen vanaf half januari in de VS en prijzen beginnen bij 999 dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business