Jeff Bezos

CEO van Amazon, Jeff Bezos, heeft zonet aangekondigd dat hij zijn 25-jarig huwelijk gaat beëindigen. Er staan heel wat dollars op het spel hier.


Niet elk verhaal heeft een mooi einde en aan sommige verhalen komt vervroegd een slecht einde. Dit gebeurde net ook bij het huwelijk van Jeff Bezos, CEO van het Amerikaanse bedrijf Amazon. Het verschil met de gemiddelde scheiding is dat er hier niet iets meer geld op het spel staat: zo’n 137 miljard dollar.

Twitter

Zoals elke bekende bedrijfsleider doet vandaag de dag, deelde Bezos dit nieuws via de socialmediawebsite Twitter. Het huwelijk wordt echter afgesloten met gemengde gevoelens. De Amazon-CEO zegt dat het koppel enorm gelukkig was elkaar te hebben gevonden en dat ze hun huwelijk meteen opnieuw zouden doen, zelfs als hij en zijn vrouw geweten hadden dat hun liedje na 25 jaar uitgezongen zou zijn.

Het huwelijk van Bezos en MacKenzie was namelijk het begin van Amazon zoals we het vandaag de dag kennen. Niet lang nadat het jonge echtpaar getrouwd was, namen ze ontslag van hun werk en verhuisden ze naar de stad Seattle, waar de jonge Bezos besloot om een online boekenwinkel op te starten. En die boekenwinkel was het prille begin van zijn miljardenbedrijf van vandaag.


137 miljard dollar

De hamvraag is nu hoe het staat met de huwelijksvoorwaarden van het voormalige koppel. Jeff Bezos bezit namelijk een monsterbedrag van 137,2 miljard dollar en is daarmee meteen ook de rijkste man ter wereld. Bezos en MacKenzie zijn daarnaast getrouwd in de staat Washington en daar bestaat er de mogelijkheid dat alle goederen die verkregen zijn tijdens het huwelijk in gelijke mate toekomen aan beide partners.

Er zijn voorlopig nog geen exacte gegevens over het huwelijk bekend, maar de meeste bronnen menen dat er geen dergelijke overeenkomst is afgesloten. De kans dat Jeff Bezos dus zijn plaats als rijkste man ter wereld moet afstaan aan Bill Gates, die een achterstand heeft van zo’n 40 miljoen dollar, lijkt op dit moment relatief klein.