Nieuws

Vermoedelijke Nokia 8.1 Plus te zien in renders met gat in het scherm voor de camera

OnLeaks heeft zich de afgelopen jaren weten te bewijzen om juiste informatie te lekken, mogelijk ook voor de Nokia 8.1 Plus die nu is verschenen in renders gebaseerd op CAD-bestanden.

Nokia heeft in december de Nokia 8.1 officieel gemaakt, het is een opvolger van de Nokia 8 die in augustus 2017 op de markt verscheen. Het toestel is gepositioneerd in het midrange segment, terwijl eerdere Nokia 8-toestellen duidelijk op het high-end segment gefocust waren. Vermoedelijk zal Nokia aan het einde van deze maand een reden tonen voor de verplaatsing naar het midrange segment, de Nokia 9 zou zich dan namelijk aandienen. Mogelijk dat Nokia tegen die tijd ook al een (duurdere) broer van de Nokia 8.1 zal laten zien, de -8.1 Plus. Nieuwe renders van OnLeaks op Twitter, in samenwerking met 91Mobiles, geven ons vermoedelijk al een eerste kijkje op het aanstaande midrange-toestel van Nokia.

HMD Global liet met de lancering van de Nokia 7.1 weten dat het zichzelf voortaan anders in de markt zou zetten; dat heeft het bedrijf de afgelopen tijd wel laten zien, toestel na toestel verschijnt van de designafdeling bij het Finse bedrijf. De Nokia 8.1 Plus zal vermoedelijk behoren tot het nieuwste toestel dat de revue doet passeren. Qua design valt het duidelijk binnen het familiegezicht van Nokia, zo is er een glazen achterkant aanwezig met de vingerafdrukscanner. Daarboven zijn, in tegenstelling tot de Nokia 8.1, twee camerasensoren terug te vinden gecombineerd met een LED-flash in een horizontale rij. Bij de Nokia 8.1 is de LED-flash nog links van de twee camerasensoren terug te vinden. Verder zijn aan de achterkant nog het Nokia en Android One-logo terug te vinden, zoals het geval is voor bijna elk toestel van HMD Global.

Gat in ’t scherm

Sinds de aankondiging van Samsung in november van de Infinity-O notch, springen fabrikanten op het nieuwe idee. Waar Nokia bij de 8.1 nog gebruikmaakt van de notch om de camerasensor weg te werken, zit deze voortaan in een gat in het 6,22-inch scherm. Aan de onderkant van het scherm lijkt verder nog het Nokia-logo terug te vinden zijn, mogelijk dat de 8.1 Plus het Nokia toestel zal zijn met de kleinste schermranden tot nu toe, als we ons kunnen baseren op de, meestal betrouwbare, renders van OnLeaks. Aan de rechterkant van de Nokia 8.1 Plus zijn de volume- en aan/uitknop terug te vinden, aan de onderkant zit de USB-C poort voor het opladen van de smartphone. Gelukkig heeft HMD zijn prioriteiten op orde, de Nokia 8.1 Plus heeft namelijk ook een audiopoort aan de bovenkant, net zoals bij de Nokia 7.1 en 8.1. Wanneer het toestel daadwerkelijk gaat verschijnen, en met welke interne specificaties, is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business