Nikon Z CES 2019 Firmware update

Nikon heeft op CES 2019 een firmware-update aangekondigd voor de Nikon Z-series. Eye AF, RAW video output en CFexpress ondersteuning komen er dit jaar aan.

Advertentie

Gisteren schreven we al dat Nikon Nikon op CES de nieuwe 14-30mm F4 S lens heeft voorgesteld voor zijn Z-series. Ook op firmware vlak valt er heel wat te beleven, want de cameraproducent kondigde enkele veelgevraagde nieuwe mogelijkheden aan voor de Z6 en Z7, waaronder Eye AF en RAW video ondersteuning.

Voor fotografen is de toekomstige ondersteuning voor Eye AF ongetwijfeld de belangrijkste toevoeging. Nikon is een merk dat historisch gezien bekend staat voor zijn sterke autofocus mogelijkheden, maar de Z-series kwam op de markt zonder Eye AF, wat dichte concurrenten zoals de Canon EOS R en Sony a7(R) III wel hadden. Gelukkig komt daar nu dus verandering in, iets wat portret-, evenement- en straatfotografen zeker zullen appreciëren.

Diegene met een voorkeur voor video zullen tevreden zijn met de additie van RAW video output door middel van de ATOMOS Ninja V in combinatie met de ProRes RAW codec. Een belangrijke beslissing van Nikon, want het maakt van hen de eerste cameraproducent die RAW video output in een hybride camera introduceert.

Wat voor gebruiker je ook bent, je zal eveneens blij zijn om te horen dat ondersteuning voor CFexpress er weldra aankomt, zodat je kan genieten van beduidend snellere schrijf- en leessnelheden.

Exacte data voor deze updates zijn momenteel nog niet bekend. Het volledige persbericht vind je hier.